fbpx

2009. aasta sügisel saatsin ma e-kirja Epic Gamesile, ning uurisin, kas nende külgvaates platvorm-märul Shadow Complex ka arvutile jõuab? Koostöös Chair Entertainmentiga (seesama stiliseeritud nimega ChAIR, mis Infinity Blade triloogiaga kuulsust kogunud ja mis vähem kui kuu tagasi üllatas paljusi uudisega, et koos J.J. Abramsi ja viimase Bad Robot kompaniiga nikerdatakse mängu SPYJINX) arendatud mürgel-lõbuvara promomaterjal jättis mulle nii hea mulje, et ma polnud sugugi rahul, et Xbox 360 omanikud ainukestena lõpptulemust näppida saavad.

Olgugi, et ma rõhusin ka Epic Gamesi südametunnistusele – olid nad ju mõni aeg varem end nimetanud arvutimängunduse patrooniks – oldi oma hing juba Microsoftile müüdud. Juba oli Gears of Warsi (samuti Epic Gamesi tehtud) ja Halode pealt näha, et kui Xboxi mängud üldse arvutile jõuavad, siis palju hiljem ja totrate piirangutega, nagu uusima Windowsi nõue (Halo 2 ja Vista) või vajadus kasutada vahevara Games for Windows Live, mis täna tähendab, et kümned mängud, kuhu see peale sunniti, enam ei tööta. Või siis – äkki nad nägid mu meili, mis neid portima ajendas, alles hiljuti?

Shadow Complex Remastered

Mõnikord siiski jõuavad ka vanad mängud platvormivahetuseni ning suurem šans selleks on, kui partnerlus on olnud Microsoftiga – Sony ja PlayStationi asjad kipuvad rangemini eksklusiivseks jääma. Mõne päeva eest ilmus Shadow Complex kuueaastase hilinemisega arvutile. Nime lõppu on lisatud Remastered, mis tähendab, et Unreal mootori 3. versioon on vahetatud 4-nda vastu ning graafiliste uuenduste kõrval oskab Nolan Northi häälega sangar koobastes ja tunnelites kolades nüüd rohkem trikke sooritada ja mängija omale saavutusmärke koguda.

Kõige parem on, et Shadow Complex Remastered on arvutimänguritele praegu tasuta ja jääb nii jõulude lõpuni. PlayStation 4 ja Xbox One pordid mängust on tulemas järgmisel aastal.

Allikas: Shadow Complexi kodulehekülg