fbpx

Aasta 2015 oli täis suurepäraseid videomänge ning käesolev 2016 tundub esmapilgul samuti rohkelt positiivseid üllatusi täis olevat. Kuid milliseid mänge ootame kõige enam? Mitmed Level1 kollektiivi liikmed otsustasid kirja panna TOP 5 oodatuimat mängu, mis käesoleva aastanumbri sees ilmavalgust näevad!

Ragnar rääkis sellest, kuivõrd raske oli tal leida konkreetselt 5 oodatuimat mängu, sest tema ootuste nimekiri oli tunduvalt pikem. Ka minul oli esialgu pisut keeruline, ent seda hoopiski vastupidistel põhjustel. Ärge saage minust valesti aru, häid mänge tundub sel aastal lausa suure kuhjaga ilmuvat, ent neid kõige säravamana tunduvaid pärle pidin ma natuke kauem otsima. Õnneks sain ülesandega lõpuks hakkama!

Dark Souls 3

Kuigi minu esmane kokkupuude Soulsi seeriaga tuli juba läbi esimese Dark Soulsi, oli Dark Souls II see mäng, mis mind antud sarja puhul totaalselt võlus. Ei tea, kas süüdi oli juhuste kokkulangemine (mäng ilmus ajal, mil muud polnud mängida) või asjaolu, et tegu oli teistega võrreldes lihtsama ja pisut sirgjoonelisema mänguga, ent üks on kindel – Dark Souls III jõuab minu mängumasinasse igal juhul. Teine osa õpetas mind paremini mängima, olema kannatlikum ning mitte alla vanduma raskustele, mida videomängud mu teele võivad visata. Nüüdseks on merre voolanud piisavalt palju vett ning mõningad nendest õppetundidest on vähehaaval ununema hakanud. Ei tundu olevat paremat aastat, et neid taaskord meenutada!

Deus Ex: Mankind Divided

Ma ei olnud enne Deus Ex: Human Revolutioni mängimist ühtegi teist antud seeria mängu proovinud, aga viimane pakkus väga head elamust, olgugi, et tavaversioonis olid need bossikaklused ikka väga mannetud. Adam Jenseni hämmastavalt madal hääl ja ülevoolavalt kollased toonid tundusid alguses eemaletõukavad, ent muutusid kiirelt hoopiski sümpaatseks, eriti avastades, et häälnäitleja Elias Toufexise hääl ongi tegelikult selline ja tegemist ei ole kellegipoolse sunnitud tämbritooni madaldamisega. Mängu pakutav vabadus oli mulle meeltmööda, mängitavus oli hea tunnetusega ning seda läbiv narratiiv põnev. Kahjuks ei tulnud ka futurisliku nägemuse Detroiti viimine – see andis rohkelt võimalusi „Robocopile“ viidata! Loodetavasti jätkab selle otsene järg Deus Ex: Mankind Divided ainult tõsuvas joones. Seni nähtu põhjal olen ma igatahes positiivselt meelestatud!

Fire Emblem Fates

Üks minu eelmise aasta parimatest mänguelamustest oli kohe kindlasti Fire Emblem Awakening, millest ma olen pikka aega tahtnud vähemalt paar sõna kirjutada, ent senimaani pole selleni jõudnud. Loodetavasti leian aega, et seda teha enne, kui poelettidele ning rahalise transaktsiooni käigus kõigepealt minu taskusse ning seejärel mängumasinasse jõuab Fire Emblem Fates – järjekordne sissekanne taktikaliste käigupõhiste rollimängude seeria suurepärasesse ja pikka ajalukku! Fates on veidralt pakendatud – sellel on erinevaid versioone ja võimalusi (nii digitaalsel kui füüsilisel kujul) kuidas teda endale soetada, mis osaliselt mulle endalegi veel sajaprotsendiliselt selge ei ole (kasvõi igasugune segadus kolme erineva kampaania vahel), aga vahet ei ole. Ootused on igatahes kõrged!

Uncharted 4: A Thief’s End

Unchartedi mängud on algusest peale mu kindlate lemmikute hulka kuulunud, seega pole vist ka ime, et ootan innukalt seda viimast, neljandat osa. Muidugi olen koheselt ka probleemiga silmitsi seismas, sest vähemalt praegusel hetkel mul isiklikku PlayStation 4 konsooli ei ole, seega ehk on isegi hea, et mängu ilmumiskuupäev edasi lükkus. Ühel või teisel moel mängin ma selle aga kindlasti läbi ning loodan, et eelmiste osade poolt pakutav lõbus seiklus ja märul viiakse uuele, veelgi ägedamale tasemele!

Batman: A Telltale Games Series

Mulle meeldivad koomiksid, mulle meeldib Batman ning senimaani on mulle meeldinud ka kõik Telltale’i mängud esimesest The Walking Deadi hooajast alates. Nende faktide valguses ei tule uudisena see, et ootan innukalt näiteks Marveli ja Telltale Gamesi omavahelist koostööd, ent seda tuleb mul oodata veel vähemalt järgmise aastani. Seni aga (loodetavasti) pakutakse mulle suurepärast võimalust kogeda hoopiski ühe teise koomiksifirma ägedaima kangelase seiklusi – nüüd, kui Rocksteady on Batmaniga (tõenäoliselt) lõpparve teinud, on Telltale’i tõlgenduse nägemine fantastiliseks asenduseks. Batmani lood on tihtilugu väga head põnevikud ning olles näinud, kuivõrd heaks detektiivilooks kujunes ka näiteks The Wolf Among Us, olen ma enam kui kindel, et Batman on heades kätes.

Lisaks eelnimetatud teostele ootan ja loodan ma, et Metroid Prime: Federation Force on kuradima hea mäng ning internet peab oma eelnevaid väljavingutud sõnu hakkama sööma.