fbpx

Eelmisel nädalal aset leidnud Xbox Spring Showcase ürituse raames, mis oli mõeldud ainult pressile, tutvustas Microsofti Xboxi osakonna juht Phil Spencer kompanii tulevikuvisiooni, mis koondaks PC (ehk täpsemini Windows 10) ja Xbox One’i mängud ühtse katuse alla. Seda suunitlust oleme viimasel ajal aina enam ja enam nägema hakanud, kui Microsoft on järjest seni Xbox One konsoolile eksklusiivseid mänge hakanud üle tooma Windows 10 peale. Suurimad näited selles vallas on Quantum Breaki tulek, Gears of War Ultimate Editioni äsjane poolsalaja ilmumine ning peagi saabuv Forza Motorsport 6: Apexi tasuta versioon.

Ajakirjanikele antud kõnes avaldas Spencer, et Windows 10 ja Xbox One’i mängude arendamine oleks tulevikus seotud ühtse süsteemig (Universal Windows Platfom) ning konsoolieksklusiivsus kui selline jääks aina rohkem minevikumuusikaks. Lisaks mängudele lliituksid Microsofti platvormidel (sh tahvelarvutid ja Windows Phone telefonid) ka erinevad muud aplikatsioonid (Universal Windows Application), mis aitaks ellu viia Spenceri teist suurt visiooni, mille tulemusena kaoksid konsoolide uued versioonid ja põlvkonnad ning need asenduksid kõigest ühe masina riistavara uuendamisega. Taoline samm vähendaks lõhet konsoolide ja arvutite vahel ning mängukonsooli definitsioon vajaks taaskord ümberkirjutamist.

Mida täpsemalt tulevik meile toob ning kas Spenceri plaanid saavad reaalsuseks juba Xbox One’i eluajal või näeme enne Microsoftilt uut konsooli, näitab meile ainult aeg. Kindel on aga see, et elame põneval ajajärgul.

Allikas: Polygon