fbpx

Puuklots level 3 – Sifteo

Mäletate puust klotsikesi, millega sai mööda saadetud oma lasteaiast vabu nädalavahetusi? Mis sobisid ideaalselt asja õpitud lolluste kirjutamiseks ja kurja vanema õe eest kaitseks? Millega sai ehitatud oma esimene 12-korruseline torn ja see Gozilla kombel purustatud? Millega juhtumisi oli mänginud ka sinu ema lapsena? Igaljuhul pakkusid väikesed kuubid väga palju erinevaid kasutamisvõimalusi ja sellega kaasnevat rõõmu.

Mõnele inimesele jäi aga kõigist nendest puuklotsikese omadustest väheks ja nad mõtlesid välja Sifteo – 1.5 tollise ekraani, ühe nupu ja liikumissensoriga varustatud digiklotsi. Loojad nimetavad seda ise revolutsiooniliseks tuleviku mänguasjaks, mis lubab mängijatel kasutada oma käsi ja mõistust. Kõlab loogiliselt. Kogu oma uudsuses võib tekkida aga probleem, kus mänguarendajad leiavad, et lihtsam on järgida vanu radu kui matšeetega uusi sisse raiuda.

sifteo2

Loodame igaljuhul, et tootjatele hakkab uus konsool pakkuma sama suurt väljakutset kui mängijatele ja lähiajal on tulemas turule hulk ennenägematuid mänge, mis võluvad oma lihtsuses ja mugavuses. Sest seda ju Sifteo just teeb.

PS: Sifteo klotsid ei ole mõeldud tornide ehitamiseks ja nende hilisemateks purustamisteks.