fbpx

Kes ei sooviks puhata ja mängida, seda eriti töönädala viimasel hommikul kui pehme ja soe voodi on tuhandeid kordi parem koolipingist või kontoritoolist. Olukorda ei paranda ka mõtted lähenevast nädalavahetusest, mis tundub käega katsutav, samas on kaugemal kui punkt horisondil.

Appi tõttavad Martin, Rein ja Rainer, kes proovivad arvuti- ja konsoolimängudest pajatava igareedese raadiosaatega lühendada arginädala viimseid hingetõmbeid pooltunnikese võrra, et jõuaks kiiremini kätte hekt, et puhata ja mängida.

Raadiosaade on muidugi Puhata ja Mängida kohta veidi väär öelda. Vorm on pesueht Podcast. Midagi ei muuda ka teadmine, et saadet tehakse Raadio1.ee eskiisi all.

Saatejuhtide näol on tegemist tüüpidega, kes on arvuti- ja konsoolimängude vallas tegutsenud pikemat aega. Rein ja Martin kirjutavad arvustusi ajakrija Digi ning Raineri veab mängufoorumit Puldimurdja.net. Kui saadet kuulates ei peaks mingil põhjusel nõustuma nende arvamuste või väljaöelduga, võib vähemalt teada, et mingi vahetu kogemus ja kokkupuude selle taga sellegipoolest peitub.

Tuntud kaader filmist Nukitsamees, kus Kusti nõuab õigust Puhata ja Mängida.

Puhata ja mängida ülesehitus sisaldab endas uudiseid, värskeid mängukogemusi ning retrorubriiki vahele pikitud üldise mölaga. Teretulnud on fakt, et suurte AAA mänge puudutavate teemade kõrval on koha leidnud ka Indie ja ajaloorüppe kadunud teosed. Võimalik, et isiklike kokkupuudete kirjeldamine on ehk saate parim osa.

Kuna hetkel on tehtud vaid 3 saadet, siis paranduskohti võib mõningal määral leida, kuid need taanduvad pigem isiklikele maitse-eelistustele. Üks asi on sellegipoolest kindel, tunnusmuusika on nakkav!

Loodetavasti areneb ajaga saatest ka pubiralli kõrvale teine punkt, miks reede on ootamist väärt. Puhake ja mängige!