fbpx

21. märtsi hommikupoolikul leidis GameFounders-i peakorteris aset indie-mängude testimispäev. Testimiseks oli esitletud 6 mängu 5 erinevalt tegijalt. Testija sai mänguga tutvuda 5 minuti jooksul, pärast mida tuli anda kirjalik tagasiside. Kuna skaala 1-10ni ei suuda piisavalt hästi anda edasi arvamust või emotsiooni mängudest, kirjutan igast pikemalt.

Project Tilt

Bitcake Studio

Tegemist on BitCake Studio nimelise ettevõte poolt tehtud esimese mänguga, mis kujutab endast 2D multiplayer-tulistamismäng. Mängijale antakse juhtimiseks pisike valge robot-mehike, kellel tuleb areenil oma vastaseid hävitada. Mööda areeni on laiali loobitud 6 erinevat sorti relva ning erinevad boonused, mis teevad mängimise põnevamaks. Enne mitmikmängu sukeldumist peab mängija läbima õpetusala.

Screenshot_01_text copy copy

Plussid: Project Tilt-s on väga ilus graafika, põnevad relvad, huvitav mängitavus, tegelase juhtimine on tuttav (kuigi mina olin suht kohmakas oma tegelase juhtimisega). Areenide valik on lai ning iga puhul võib leida midagi unikaalset.

Miinused: Kasutajale antakse liiga lühike aeg juhtimise ja relvadega harjutamiseks ning visatakse kohe lahinguväljale. Mitmikmängu miinuseks oli see, et kõikide tasemetega mängijad on ühel areenil. Nii saab ülikogenud mängija algajate seas ringi joosta, neid lihtsalt maha nottida ning end õnnelikuna tunda. Pealegi esines minul mängimise ajal paar viga.

Pre-Alpha versiooni kohta on „Project Tilt“ vägagi korralik mäng, tuleb vaid ootama jääda, millal ilmub küps versioon, kus kasutajate tasemete järgi jaotus juba toimib.

Kung Pao Chicken

Black Rhino

33662adf-89d1-4481-8c75-69f33730ae86 copyTegemist on kokkamismänguga, kus on sadu erinevaid toiduretsepte (peamiselt aasia köök), mille alusel tuleb mängijal valmistada roog. Mängija valib sobiva roa, ning ülemisel ribal hakkavad ilmuma toiduained. Mängija ülesandeks on libistada õige toiduaine õigel ajal pannile. Gameplay mitmekesistamiseks antakse vahe peal  käsk panni või poti loksutada või toiduaineid segada. Roa valmimisel saab mängija lahti lukustada järgmise taseme retsepte ning äsjavalmistatud roa retsepti koos punktisummaga, mida saab sotsiaalmeedia vahendusel sõpradega jagada. Lisaks saab pidada sõpradega võistlusi roogade valmistamise alal ning on olemas ka mini-mäng, mis võimaldab toiduainete valikut suurendada. Road jagunevad raskusastmete järgi.

Plussid: Kokkamismängu kohta on see piisavalt raske, kuid samas pole see ka tüütu. Mänguprotsessi mitmekesistab  vajadus telefoni/tahvlit vahepeal kallutada või siis raputada. Roogade jagamine lahtilukustavate tasemete kaupa sunnib mängijat uuesti ning paremini mängima. Meeldivaks lisaboonuseks on roa edukal sooritamisel päris retsepti jagamise võimalus.

Miinused: Vahepeal ei reageerinud mäng seadme kallutamisele ega raputamisele.

 

Tank Crusher

Black Rhino

Mängija eesmärgiks on juhtida oma tanki mööda maanteed, hoidudes eemale takistustest ning purustades vajalike esemeid punktide kogumiseks.

Plussid: Mäng on veel liiga toores, et plussidest rääkida.

Miinused: Tanki juhtimine on kohutav, see on niivõrd toores kui üldse olla saab. Mängu graafika on halb ning eesmärk pole piisavalt huvitav, et  köidaks.

Coffin Rush

Jump or Fall

Mängija kasutusse antakse sõiduvahend, mis sõidab mööda raudteed. Mängija eesmärgiks on kirstu külge kinnitatud latid takistustest eemale hoida ning samal ajal koguda energiapakke. Sõiduvahendi aku tühjenemisel saab mäng läbi.

CoffinCoverArt2 copy

Plussid: Mängul on suhteliselt on ilus graafika, mängitavus on suhteliselt lihtsakoeline kuid piisavalt raske, et pakkuda väljakutset ka kogenud mängurile.

Miinused: Minu jaoks oli mäng liiga raske, energiapakid esinesid liiga harva ning takistusi oli liiga palju.

Hea mäng ajaviiteks

Mouser

Jump or Fall

Mouser on nuputamismäng, mille eesmärgiks on paigutada hiire teele tõkkeid, nii et ta ei satuks hiirelõksu.

Mouser21 copy

Plussid: Mängul on ilus graafika ning mäng pakub piisavalt väljakutset. See mäng nõuab mängijalt kiiret otsustamisvõimet ning mängija peab hakkama saada piiratud ressursidega (ühel tasemel saab korraga kasutada 3 tõket ning iga kasutuskorraga tõke kulub). Mängus Mouser on erinevad tasemed ning iga tase lisab põneva lisavidina juurde.

Miinused: Mängus pole õpetust ega juhtimise selgitust ning seepärast võib alguses olla keeruline aru saada, kuidas tasemel toime tulla. Mäng on algusest peale päris raske ning raskustaset muuta ei saa.

Airship

Mängus tuleb juhtida lennuk takistustest mööda.

Plussid: Mäng näeb ilus välja ning mängus esinevad takistused on mitmekesised.  Samuti teeb mängitavuse põnevamaks see, et lisaks lennuki juhtimisele tuleb mängijal vahepeal seinu purustada, nööri läbi lõigata ja teha muud selleks, et lennukit ohutult lennutada.

Miinused: Paari mängukorra pärast muutub mäng tüütuks ning igapäevaselt ma sellist mängu ei mängiks. Mängu lennuki kontroll jäi mulle isegi pärast paari korda mängimist arusaamatuks, kas ekraanil tuleb toksida, et lennuk õhus püsiks (nagu Flappy Bird-s) või tuleb sõrme ekraanil lihtsalt teatud hetk peal hoida.  Mulle jäi segaseks punktide kogumise süsteem: kas punkte loendatakse lennuki läbitud vahemaa või siis mängija kogutud müntide alusel.  Esimesel juhul jääb arusaamatuks, milleks need mündid sinna pandi, viimasel juhul on need mündid paigutatud sellistesse kohtadesse, kuhu mängija ei pääse, ilma lennukile viga tegemata.

Flappy Bird steroididel.

Kill the Clowns

OneEyeAnt

kill-the-clowns-ios-1 copyKill the Clowns on lõbus tower-defence tüüpi mäng, milles mängija peab paigutama tee äärde tsirkusetrupi liikmeid, et kaitsta tsirkust tulnukate sissetungi eest.

Plussid: Kill the Clowns on ainuke mäng antud nimekirjas, millel on oma lugu. Kuigi see lugu ei ole just eriti põnev, on ta vähemalt olemas. Mängus on väga ilus graafika ning väga hästi joonistatud vastased ja tegelased. Mängitavuse poole pealt on ka kõik korras. Mängu raskusaste muutub vastavalt tasemele. Lisaks kõigele on mängul muusika, mis annab väga hästi meeleolu edasi.

Miinused: Mängul on küll lugu, kuid see on minu arvates suhteliselt igav ning mõttetu, kuid samas ilma selleta oleks mäng mitmeid kordi halvem. Mängitavuse koha pealt on halb see, et kaitsjaid saab mängija paigutada ainult tee ääres olevatele pukkidele, mille arv ning asukoht muutub vastavalt mängutasemele.

Koolieelikutele mõeldud mäng, mida on lõbus mängida ka vanematel.

Followers Attack

OneEyeAnt

Tegemist on sotsiaalse puslemänguga, milles tuleb tulistada nende inimeste pilte, kes pole mängija Facebook-i sõbralistis.

Plussid: Lihtsakoelisest põhimõttest hoolimata tekitab mäng väga kergesti sõltuvust. Mängu raskus muutub sujuvalt ning lõpuks mängijal raske aru saada, kes on sõbralistis ning kes ei ole. Mäng on väga stiilselt kujundatud ning mängul on ka lahedad heliefektid.

Miinused:  Ei ole.