fbpx

Üks asi on mängida videomänge, hoopis teine kogemus on aga olla kaasatud selle loomisprotsessi. AREA 5 annab võimaluse piiluda lugematul hulgal auhindu pälvinud mängu „The Last of Us’i” telgitagusesse, tuues välja peaaegu kõik mängu tegemise võlud ja valud.

maxresdefault (5)

Poolteist tundi pikas dokumentaalis on näha, kuidas tänapäeva videomängude tegemise protsess on arenenud suurejoonelise keerukuseni. Videomängud on osaliselt samastumas filmi narratiividega, kuid eristajaks on interaktiivsus. See kombinatsioon on andnud uue eripära videomängudele: suhe mängija ja mängutegelaste vahel on intiimsem, süžeed saavad olla sügavamad ning rõhutakse rohkem mängijate emotsioonidele. Siinjuures ei hakka isegi rääkima komplitseeritud ülesehitustest või tehnilistest pooltest. Dokumentaalfilm tutvustab videomängude tegemist ja selle erinevaid samme Naughty Dogi loodud „The Last of Us’i” näitel. Räägitakse nii loo kirjutamisest, kunstist, mängumaailma disainist, häälnäitlejatest, kodeerimisest, testimisest ja mängu väljastamisest.

“Grounded: The Making of The Last of Us” on kindlasti soovitatav inimestele, kellele vähegi meeldis “The Last of Us”, aga on vaadatav ka neile, kes huvituvad laiemalt mängude tegemisest või headest dokumentaalfilmidest. Täispikkuses film on üles pandud tasuta vaatamiseks Youtube’i keskkonda.