fbpx

Kas teadsid, et Kyle’i ema on suur paks lits? Kindlasti teadsid ja kui ei, siis tuletab Cartman sulle seda Kyle’i elutoas tema pildist mööda kõndides meelde. Seda sorti vanu nalju tuleb South Park’i uues ja ägedas rollimängus ikka ja jälle ette. Mõnusaks teeb asja just see, et need „vanad naljad“ ei ole pandud narratiivis liialt olulisele kohale. Nad on seal selleks, et mängija tunneks end koduselt keskkonnas, mis on oma visuaalse poole pealt peaaegu äravahetamiseni sarnane South Park’i multifilmiga.

stickoftruthreview-image04 copy

South Park: The Stick of Truth on vägagi ambitsioonikas mäng, mis püüab pakkuda midagi nii andunud South Park’i fännidele kui ka rollimängude sõpradele. Seetõttu pean tunnistama, et esindades mõlemat sihtgruppi, oli minu esmane seisukoht üsnagi skeptiline ning esialgu tundus, et õigusega. Kui teile meeldib South Park ning tahate lihtsalt kõht kõveras kohati täiesti üle võlli naljade üle naerda, on teil parem vaadata uuesti mõnd South Park’i osa. Kui tahate aga keerukat ning sügava mängumehhaanikaga rollimängu, peate taaskord pettuma, kuna South Park on rollimänguna umbes sama effektiivne kui koeratopis maja valvurina. Milles on probleem? Kuna tegemist on rollimänguga, siis peab ühest naljast teiseni sageli pika maa maha käima ning mängu võitlusstseenid, kuigi omajagu naljakad, muutuvad üsna pea ennast kordavaks. Õnneks on võimalik väga paljusi võitlusmomente siiski vältida, joostes vaenlastest lihtsalt mööda. Oma narratiivilt pakub South Park aga väga lineaarset lugu, milles erinevatel mängijapoolsetel valikutel on vähe kaalu.

1390587578-south-park-the-stick-of-truth copy

Ükski nali ei ole enam nii naljakas, kui seda teist korda kuulda või näha ning seetõttu pean ma piirduma vaid väga ettevaatliku lähenemisega. Kindlasti tuleks ära mainida kõikvõimalikud tögamised videomängude enese meediumi arvel. Jällegi ei hakka ma detailidesse laskuma, kuid võite olla kindlad, et South Park: The Stick of Truth tunneb ennast videomängu meediumis hästi ning embab selle tugevamat ja nõrgemat poolt võrdselt.

Esindatud on kõik South Park’i rohkem ning vähem tuttavad tegelased ning võite kindlad olla, et loo kulminatsioon saab olema just täpselt nii eepiline nagu seda võiks ühelt South Park’i loolt eeldada. Kujutlege midagi nende kuldsete triloogiate mastaabis.