fbpx

Amazon Fire TV on ka mängukonsool

Video striimimisseadmete valik suurenes eile veel ühe võrra, kui Amazon esitles Fire TV-d, mis hakkab maksma 99 dollarit ning on väidetavalt riistvara poolest 3 korda võimsam kui analoogsed tooted firmadelt Roku või Apple. Teil võib tekkida küsimus, miks kirjutame Level1-s seadmest, mis pole pealtnäha kuidagi seotud videomängudega?

Amazon-Fire-TV-Homescreen-002

Põhjus on lihtne, nimelt on Fire TV näol tegemist lisaks voogedastuse seadmele ka mängukonsooliga. Kõlakad Amazoni mikro-konsoolist hakkasid levima juba eelmise aasta augustis, mil TechCrunch  teatas, et Amazon tegeleb omalaadse striimimisseadme arendamisega, mis võimaldab ka Androidi-põhiseid mänge mängida. Kuulujuttudele andis kinnitust ka see, et Amazon ostis selle aasta veebruari alguses Double Helix Games nimelise mänguarendusstuudio. Kõigele lisaks hakkas Amazon eelmise aasta viimastel kuudel saatma mänguarendajatele tööpakkumisi ning ettepanekuid mikro-konsooli mängude arendamiseks. Selle tulemusena on Amazon Games Studios palganud ka Portal 2 disaineri Kim Swifti ning Far Cry 2 ning Splinter Celli loomises osalenud Clint Hawkingi. Säärased sammud annavad kinnitust, et Amazon suhtub mängukonsooli arendusse täie tõsidusega.

Amazoni video edastusseadme kartoteegis hakkavad olema  nii Amazoni enda, kui ka suurte ja tuntud mänguarendajate nagu Ubisoft ja Take2 poolt loodud mängud.  Hetkel on Fire TV rakendustepoes saadaval  vaid Minecraft Pocket Edition ning The Walking Dead, kuid juba mai kuus peaks Amazoni sõnul Fire TV konsoolile saadaval olema tuhandeid mänge.

Fire TV-ga läheb kokku ka Amazoni mängupult, mis tuleb osta küll eraldi, kuid meeldiva boonusena saab ostja puldiga  kaasa ka 10 dollari väärtuse Fire TV kinkekaardi. Videomängude hinnad hakkavad olema suhteliselt madalad, keskmiselt 1.85 dollarit ning kindlasti võib tulevikus leida ka free-to-play mänge.

amazon-fire-game-controller-image_1280

Amazoni eesmärgiks pole siiski luua omaenda mängukonsooli, mis hakkaks konkureerima Sony ja Microsofti mänguseadmetega. Fire TV mängu-funktsiooni eesmärgiks on meelitada seadet ostma neid inimesi, kes muidu mängukonsoole poole ei vaataks.

Allikad: EngadgetThe Verge