fbpx

E.T. kaevati New Mexicos välja

Mäletate legendi, mille kohaselt peitis Atari oma suure ebaõnnestumise New Mexico prügimäele? Väidetavalt maeti sinna 1983. aastal sadu tuhandeid läbikukkunud mängu E.T. koopiaid, sest tootja ei osanud nendega lihtsalt mitte midagi peale hakata. Kaks nädalat tagasi said dokumentaalfilmitegijad režissöör Zak Penni eestvedamisel loa asuda oletataval matmiskohal väljakaevamisi läbiviima. Ning mida nad leidsid – kurikuulsa E.T. mängu koopiad.

ET_topart21

Atari oli 1980 aastate algul suurimaid mängutootja, nad ostsid ülimenuka filmi  E. T. õigused mitme miljoni dollari eest ning tulemuseks oli üks halvimaid mänge maailmas, mida süüdistatakse ka mängutööstuse krahhi põhjustamises. Legendist, mille kohaselt mattis Atari müümata jäänud koopiad Mehhiko prügimäele, on räägitud nii palju, et suurem üllatus oleks, kui nad ei oleks väljakaevamiste käigus midagi leidnud.

Nüüd jääb üle vaid oodata, et teiste dokumentaalfilmitegijate eestvedamisel tõestatakse  järgmiste videomängulegendide vastavus reaalsusega. Level1 soovitab ette võtta Polybius mängu legendi ning loodab, et seoses E.T. väljakaevamistega ei ole vabastatud kurjust, mis põhjustaks järgmise mängutööstuse krahhi.

Allikas: Polygon