fbpx

Kuubikutest koosnev virtuaalne Taani

Simon Kokkendorf ja Thorbjørn Nielsen taaslõid Minecrafti maailmas terve Taani riigi . Selle saavutusega on Taanist saanud esimene taoline riik, mis on 1:1 suhtes Minecraftis taasloodud. Kaardil ei ole lubatud dünamiidi kasutamine, kuid saab teha kõike teisi tegevusi, mida mäng võimaldab. Otsi omale sobiv elupaik ning koli sisse!

file62193458_3fb79b1cIT-riigil Eestil on sellelt uudiselt palju õppida. Nimelt kulutati 2007. aastal 100 000 krooni, et avada  online-mängus Second Life saatkond, mille ülalpidamine maksis 4000 krooni kuus. Avamise eesmärgiks oli tutvustada Eestit maailmale ning saada kogemusi uudsetes keskondades tegutsemiseks. Saatkonnas korraldati kunstinäitusi, loenguid, kontserte ja teisi üritusi.  Saatkond suleti 2011. aastal. Ehk oleks aeg Välisministeeriumil liikuda Taani eeskujul uutesse populaarsetesse virtuaalmaailmatesse? Arvestades eriti fakti, et Eesti pole Taanist pindala poolest palju suurem.

Allikad: Polygon, Postimees