fbpx

Ilma Kinectita Xbox One tuleb suvel

Pisut rohkem kui aasta aega tagasi nägid mängurid esmakordselt Microsofti uue generatsiooni konsooli – Xbox One. Must, vanu videomakke meenutav kast sai kärmelt kurikuulsaks mitmete piirangute tõttu. Aja möödudes on aga need piirangud järk-järgult kaduma hakanud. Algne plaan oli see, et konsool ning ostetud mängud on omavahel seotud ning sõpradele laenutamine ja/või edasimüümine on praktiliselt võimatu. Täna, vaadates enda mänguriiulisse, näen seal sõbra käest laenatud mängu Battlefield 4. Näide, kuidas piisavalt suur kisa kasutajate poolt võib nii mõnegi laua ümber pöörata. Samuti öeldi, et Xbox 360 mänge uuel konsoolil võimalik mängida pole ning ei saa kunagi ka saama. Paar kuud tagasi aga räägiti juba, et Microsoft uurib kuidas seda siiski võimaldada.

FRANCE-GAME-XBOX

Mõlemat eelnimetatud näidet on Microsoft pidanud võimatuteks; tehniliselt olevat see lihtsalt niivõrd raske. Täpselt samasse kategooriasse kukub Microsofti algne otsus lisada igasse konsoolikomplekti Kinect 2.0. Selle tõttu oli komplekti hind suure lombi taga umbes 100 dollarit kõrgem ning kasutajad olid jällegi pettunud. Nii mõnedki spekuleerisid, et küll tuleb ka ilma Kinectita versioon poelettidele, ent Microsoft väitis, et ilma tolle lisavahendita konsool lihtsalt ei tööta. Nüüd aga ilmus internetiavarustesse teade, et juba selle aasta juunikuus on mängijatel võimalik soetada endale uus Xbox One’i komplekt, mis ei sisalda endas Kinecti. Selle tõttu on too konsool 100 dollari võrra odavam, olles hinna suhtes samal pulgal PS4’ga. Soovijatel on võimalus Kinect hiljem eraldi juurde osta.

Kas ja kui palju Microsoft Sony kandadele hakkab astuma, võime hetkel ainult spekuleerida. Kindel on aga see, et sellest otsusest võidavad kõik – nii Microsoft, kui ka mängurid. Kui Peggle 2 ei ole veel teid Xbox One leeri meelitanud, siis odavam hind peaks küll mõtlema panema.

Allikas: Polygon