fbpx

A Story About My Uncle

Me kõik kindlasti mäletame kuue aasta tagust üllatajat nimega Mirror’s Edge. Neile, kes ei mäleta või pole mänginud, siis tuletan igaks juhuks meelde. Tegu oli esimese isiku vaates mänguga, mis rõhutas eriti vingele pilvelõhkujate vahelisele parkour’ile. Mängus sai joosta mööda 30-korruseliste hoonete katuseid, hüpata uskumatutel kõrgustel ning navigeerida mööda kitsaid katuseääri ja torusid, kus üks vale samm tähendanuks kindlat surma.

Ringi hüppamisele panustamine tähendas aga seda, et relvade kasutamine jäi vaeslapse rolli. Kui tõesti oli vaja haarata tulirelv, siis oli selle kasutamine kohmakas ja veider seda nii mängu püüdlustele lahendada iga konflikt muul viisil, kui ka sellel lihtsal põhjusel, et tulistamismehaanika oli ilmselt suures parkour’i hoos jäänud korralikult välja arendamata. Lähivõitluses tulid abiks rusikad või siis hästi kalkuleeritud hoop ribidesse. Möödus 6 aastat ning lõpuks kuulutati eelmise aasta E3 välja Mirror’s Edge 2. Mäng põhineb BF4 mootoril Frostbite 3 ning on loomult avatud maailmaga seiklus.

workshop-asamu-slider

Millest selline pikk sissejuhatav algus mängule, mis ei puutu pealkirjaga mitte kuidagi kokku? Põhjus seisneb selles, et niikaua, kuni Mirror’s Edge loonud DICE tegeles Battlefieldi seeria arendamisega, ilmusid näiteks Portal 2 ja selle sajad head ja halvad kloonid, kuid ükski neist ei tabanud samasugust õhuvooludes lendlemise tunnet nagu Mirror’s Edge. See polnud ka eesmärk. Portali seeria on eelkõige pusle platvormer, aga kui panna kokku mõistatuste lahendamine ja platvormidel hüppamine kiirelt liikuva stiiliga, siis võiks tulemuseks olla 2012. aastast töös olnud Rootsis ülikooliprojektina valminud tudengitöö A Story About My Uncle

Mäng ilmub Steami veebipoodi 28. mail ning pakub eelkõige huvi kolmel põhjusel – mõistatused, platvormid, relvadeta mehaanika ja Mirror’s Edge’i meenutav lendlemine mööda haigutavaid kuristikke. Olgugi, et sisu meenutab traileri järgi Portali klooni Quantum Conundrum ning kinnas peategelase käes oleks justkui pärit 4 aasta tagusest mängust Singularity, aiman, et siit võib tulla midagi huvitavat. Portali laadis kultust siit ei tõuse kohe kindlasti, aga mäng näeb ülikooliprojekti kohta nii hea välja, et võiks teha nii mõnegi indie-mängude arendaja päris kadedaks.

Vanasti Sanctum 2 poolest tuntud, kuid nüüd tänu Goat Simulator’ile kurikuulsust nautiv rootslaste Coffee Stain Studios korjas mängu üles ja laseb selle onu otsiva peategelase juba käesoleva kuu lõpus maailma peale valla. Elame-näeme, mis sellest välja kukub, aga vähemalt on mängida midagi kiiret, lõbusat, sisukat ja sõna otseses mõttes lennukat enne kui ilmub Mirror’s Edge 2. See peaks juhtuma väidetavalt 2 aasta pärast.
Seni aga A Story About My Uncle – lugu mehest, kes räägib oma tütrele unejuttu ühest vapustavat hetkest tema elus, mil ta sattus teadlasest onu taga otsides maaalusesse koopamaailma täis kummalisi olendeid ja inimmõistusele selgitamatuid imesid.

Allikas: Eurogamer