fbpx

Praeguses staadiumis on tegemist küll veel kuulujutuga, kuid järjest enam inimesi kinnitab, et Google’i omanduses oleval Youtube’l on tõesti kavatsus ära osta live-streamingutega tegelev Twitch.

Twitch on San Franciscos asetsev firma, mis loodi Justin Kani ja Emmett Sheari poolt 2011. aastal. Preaguseks on neil igakuiselt üle 45 miljoni vaataja ning üle 1 miljoni kasutaja, kes videoid üles laevad. Samuti on Twitch suutnud end suruda uusimatesse konsoolidesse, tänu millele on oma mängukogemuse miljonitele nähtavaks tegemine väga lihtne. Youtube läks Google’i omandusse 2006. aastal ning tehingu maksumuseks oli toona 1.65 miljardit dollarit.

See on täiesti mõistetav, et Youtube ja tema seljataga olev Google soovivad kogu internetivideote torti omale saada ning seetõttu näib kõlakal aluspõhja olevat, küll aga ei tea, kas selline summa on õigustatud või mitte. Igal juhul kindel on see, et kui tehing toimub, peab saatma Google oma juristid Ameerika Ühendriikide konkurentsiametisse tuliseid vaidlusi pidama, kas ja kui õiglane see ost oleks.

Allikas: Variety.com