fbpx

23. ja 24. mail toimunud Eesti esimesel indie-mängude festivalil Mängutis sai juttu teha ka kohalike mängutegijatega. Level1.ee uuris lähemalt mis paneb üht noort inimest mängu tegema, milliste mängudeni on jõutud ning mida teha, et kohalikke mänguloojaid oleks rohkem.

Sügisene Pööripäev

Mängu tegijad: Katarina Allev, Peeter Jürviste, Egon Elbre, Timo Petmanson, Liisi Grünberg

5

Mis on Sügisese Pööripäeva põhiidee?

Katarina Allev: Tegemist on 2D puzzle mänguga, kus tegelaseks on noor tüdruk, kes elab puuõõnsuses. Mängu alguses on ta sunnitud kodust lahkuma, oma teekonnal kohtab ta ohtusid ja takistusi, läbi mille kasvab ja õpib. Maailm kumab läbi sügisele omapärast ilu.

Kuidas sai see mäng alguse?

KA: Mäng sai üldiselt alguse kursusest „Arvutimängude loomine ja disain“, kuhu kutsuti kokku programmeerijad ja disainerid ning pandi ühte patta kokku. Seal loodi päris mitu huvitavat mängualget. Isiklik mängutegemise huvi tekkis aga juba varem.

Õppisid Tartus meedia- ja reklaamikunsti erialal, kas soovitaksid seda noorele mänguloojale?

6KA: Kindlasti, sealt saab eelkõige tehnoloogilise tausta, vektorgraafika ning digitaalkunsti baasi ning sellest saab mängu tegemisel lähtuda. Samas võib ju alati ka programmeerimisega alustada ja kunsti ise kõrvalt õppida.

Mis sinu arvates aitaks noortel mängude tegemisega algust teha?

KA: Pakun et töötoad oleksid päris tõhusad ja heaks alguseks. Sarnased game-jamiga, kus alguses on kiire ajurünnak ning hiljem erinevate taustadega inimesed loovad ühist asja. Arvan et sealt tuleks päris mitu vahvat ideed ja kontakti.