fbpx

Ka Samsung tahab tükki VR koogist

Virtuaalreaalsus on tulevik ning see saab iga päevaga järjest kindlamaks. Olgu selle tõestuseks kasvõi Facebooki väljakäidud rahapatakad või inimeste emotsioonid, kes on juba saanud Oculus Rifti proovida. Ka järjest enam firmasid pööravad vesiste suudega oma pilgud virtuaalreaalsuse poole. SonyFacebook ning nüüd ka Samsung.

Jutud sellest, kuidas Lõuna-Korea tehnikahiid arendab oma virtuaalreaalsuse prille, on liikunud pikalt, kuid nüüd on selge, kuidas see täpselt juhtuma hakkab. Nimelt on Samsung löönud käed ei kellegi muu kui Oculus Riftiga, et koos arendada järgmise põlvkonna nutitelefonidega ühilduvad VR-prillid. Samsungi arendada on riistvara ning Oculuse kanda jääb tarkvaraline pool. Mõlemad firmad jagavad hiljem omavahel tehtut.

Tehnikaportaali Engadget andmetel toodab Samsung mänguritele mõeldud Oculuse jaoks OLED ekraane ning selle eest pakub Oculus Rift Samsungile varajast ligipääsu Oculuse arendusversioonidele. Samsungil on omakorda plaan kasutada neid samu ekraane järgmise põlvkonna nutitelefonides, millest saaks siis omaette osad Oculus Riftis – Samsungi mobiil hakkab mahtuma täpselt Oculus Rifti ning täitma ekraani rolli. Esikaamerast saaks omaette uks virtuaalreaalsuse ja päris maailma vahel. Kõlab ulmeliselt hästi?

Võib vist ennustada, et tulevikus on mobiilidel lisaks hääletu režiimile ka VR režiim.

Allikas: Engadget