fbpx

Olete lugenud artikleid, kus väidetakse, et PlayStation Vita on surnud? Teate kedagi, kes võtaks puhkehetkedel taskust välja Nvidia Shield pihukonsooli? Olete nende seas, kes plaanib lähitulevikus kumbagi neist omale osta? Pole vahet, kuidas vastasite eelnenud küsimustele, kindel on see, et olemasolevatele pihukonsoolidele tuleb konkurent SteamBoy näol.

SteamBoy on idufirma SteamBoy Machine Team poolt arendatav Steam OS operatsioonisüsteemiga varustatud pihukonsool, mida võib oodata müügile 2015 aastal. See on varustatud Quad-Core protsessori, 4 GB muutmälu ning 32GB sisemäluga, ning seda hakkab kaunistama 5-tolline puutetundlik ekraan. Disainilt meenutab SteamBoy oma konkurendi PlayStation Vita ja edasilükatud Steam Controlleri ühist last. Tuleb eraldi rõhutada, et SteamBoy pihukonsooli ei arenda Valve.

Kuna SteamBoy hakkab operatsioonisüsteemina kasutama teiste Steam Machine’ide eeskujul Steam OS’i, ei tundu, et sellel tekiks PlayStation Vitale omaselt mängude puudujääki. Küll aga jääb küsimus – kas meil on tõesti vaja veel üht pihukonsooli, mis proovib emuleerida oma suurte vendade (PC ja mängukonsoolid) võimalusi, pannes need kaasaskantavasse vormi?

Miks ma ei toonud Steamboy konkurendina välja turuliidrit Nintendo 3DS’i? Sest, kuigi samuti pihukonsool, on 3DS minu jaoks iseseisev. See ei proovi olla kellegi väiksem vend, erinevalt PlayStation Vitast, Nvidia Shieldist ning nüüd värskelt avalikustatud SteamBoyst.

Allikas: Forbes