fbpx

Kui Xbox One möödunud aasta novembrikuus kõigile kättesaadavaks muutus, oli see oma eksklusiivmängude osas konkurendist parem. Lihtsalt mängude valik oli suurem. Nüüd aga on lühikese aja jooksul välja hõigatud juba kaks Xbox One eksklusiivi, mis ilmuvad PC peale. Neist esimeseks oli Dead Rising 3, nüüd on järjekord jõudmas mängu Ryse kätte.

Konsoolide üks suurimaid müügiargumente on kathlemata eksklusiivmängud. Seda enam tundub imelikuna, et nii lühikese vahega on juba kaks Xbox One eksklusiivi leidmas tee PC peale. Samas on mõlema uue põlvkonna konsoolide arhitektuur väga PC sarnane, mis teeb nende mängude portimise tunduvalt lihtsamaks. Nii Ryse kui ka Dead Rising 3 pole Microsofti enda loodud mängud, seega on antud teoste puhul autoritel ilmselt suurem valikuvabadus oma mängude turgu laiendada, kuid kui ühel hetkel peaksid ilmuma poodidesse PC kirjadega Forza ja Halo mängukarbid, võiks konsooli lugeda surnud platvormiks. Õnneks olen ma enam kui kindel, et viimane vaatepilt on pea võimatu.

Ryse-Son-of-Rome-Games-HD-Wallpaper copy

Ryse on kolmandas vaates mäng, mis leiab aset Vana-Roomas. Selle arendajaks on Crytek ning väljaandjaks Microsoft. PC-versioon antakse välja aga koostöös Cryteki ja Deep Silveriga; viimane võttis hiljuti Crytekilt üle Homefront 2 projekti. Ryse’i PC-versioon hakkab sisaldama mängu ning allalaetavaid lisasid, mis väljastati konsooliversioonile. Samuti toetab mäng ka 4K resolutsiooni. Kui muidugi kellelgi peaks sellise asja jaoks riistvara olema.

Allikas: Kotaku