fbpx

Möödunud nädalavahetusel sooritasid kräkkerid DDoS-rünnaku PlayStation Networki, League of Legends’i ja Blizzard Games’i Battle.net serveritele. 

Kõigi kolme teenuse serverid olid mõnda aega täiesti maas, neist kõige kauem PlayStation Networki oma. Rünnakud PSN’i vastu kandusid edasi ka Sony Online Entertainment serveriteni. Nüüdseks on juurdepääs kõikidele teenustele taastatud.

DDoS rünnak (Distributed Denial Of Service Attack) on pahatahtlik nn. hajutatud teenusetõkestus ühe isiku või rühma poolt, kui mõne ettevõtte serverile, ruuterile või arvutivõrgule esitatakse tuhandetest või kümnetest tuhandetest arvutitest massiliselt sisutühje kajataotlusi ehk ping-päringuid. Selle tulemusel koormatakse üle võrguliiklus ning selle läbilaskevõimsus kahaneb või lakkab üldse töötamast. Kuna suure koormuse tõttu on võrguliiklus tugevalt häiritud, siis tavakasutaja päringud mingi teenuse saamiseks (näiteks veebilehe avamiseks) ei leia vastukaja või on meeletult aeglased. (Allikas: Arvutiturve)

DDoS rünnakute taga olnud grupp võttis vastutuse ka American Airlines lennukile tehtud pommiähvarduse eest. Samas lennukis  viibis Sony Online president John Smedley. Asjaga tegeleb edasi Föderaalne Juurdlusbüroo.

 

Allikas: Kotaku