fbpx

Maailmas on vähe kuulsusi, kes näitavad avalikult üles kiindumust videomängude vastu. Veel vähem on neid, kes teevad seda siiralt ning kelle puhul usume, et tegemist ei ole pelgalt teatud sihtgrupi seas populaarsuse suurendamisega. Üks neist vähestest oli eile lahkunud suurepärane näitleja ja koomik Robin Williams.

Robin Williamsit mäletavad kõik filmist Good Will Hunting pargipingil istumas või Jumanji’s ninasarvikuga ratsutamas. Mõnele ehk isegi meenub ta hommikuti Vietnamis sõdureid äratamas või noortele luulet õpetamas. Seda nimekirja võiks jäädagi pikendama. Kuid kui paljud teavad seda, et ta oli tulihingeline esimese isiku vaates tulistamismängude fanaatik, või et ta pani oma tütrele nimeks Zelda, mis on otseselt inspireeritud mängust Legend of Zelda?

Robin Williams võttis tihti osa ülipolulaarsest Redditi Ask Me Anything teemadest, kus ta rääkis videomängudest ja oma armastusest nende vastu. Nii sai maailm teada tema lemmikutest, nagu Call of Duty, Portal või Battlestations: Pacific. Tema meelismängužanriks olid sõjamängud, mis ühtis ka tema suure huviga sõjafilmide vastu. Nii pole ka ime, et ta kiindus mängudesse nagu Day of Defeat või Warcraft 3. Tema üheks suurimaks lemmikuks oli aga Half-Life seeria ning levisid isegi jutud, et ta kaalus sellele mängule ka oma hääle andmist.

Maailm kaotas Robin Williamsi lahkumise näol lisaks armastatud näitlejale ja koomikule ka ühe tulihingelise videomänguri. Level1 mälestab teda ning mängib täna õhtul mängu Legend of Zelda. Tehke ka Teie seda.