fbpx

Aasta turundusteo tiitlit väärib heategevuslikul otstarbel end jääveega üle valamine. See sai alguse juuli lõpul Ameerika Ühendriikidest ning on nüüd ka otsapidi Eestisse jõudnud. Nüüd on näitlejatele ja teistele kuulsustele lisandunud ka esimene kaasategija mängumaailmast. Eestlaslikku „jookseme saunast otse lumehange” karastamist harrastatakse selleks, et levitada teadvustatust ning koguda raha närvi-lihashaiguste uurimiseks. Närvi-lihashaigused tekivad siis, kui tahtele alluvad lihased kehas või neid kontrollivad närvid on kahjustatud ega tööta seetõttu korralikult. Ice Bucket Challange ehk jää-ämbri väljakutse üks uusimaid levitajaid on septembri alguses ilmuvast mängust Destiny tuttav Ghost. Kui eesmärk on üllas, siis miks mitte?

Destiny arendaja Bungie liitub ka annetuste edastamisega. Kõikidest ostudest, mis on tehtud kuni 9. septembrini Bungie Store veebilehelt, läheb 20% ALS liidule, mis tegeleb närvi-lihashaiguste uurimise ning neid põdevate inimeste abistamisega. Just ALS liit on Ice Bucket Challange algataja.

Nagu jää-ämbri väljakutsele kohane, tuleb peale igat edukat karastusaktsiooni sooritust esitada väljakutse kolmele inimesele, kellel on selle tegemiseks aega 24 tundi. Destiny esitab väljakutse Kevin Spacey tegelaskujule mängus Call of Duty: Advanced Warfare, mängust The Last of Us tuttavale Joelile ja Star Warsi George Lucasele.

Loe lähemalt närvi-lihashaigustest Eesti Lihasehaigete Seltsi veebilehelt.

Allikas: Polygon