fbpx

Grand Thef Auto uusim osa tuleb juba sellel sügisel välja nii PC kui ka uutele konsoolidele. Spekulatsioonide kohaselt juhtub see novembri alguses, kuid Rockstar pole omalt poolt täpset kuupäeva kinnitanud. Alates GTA V väljatulekust eelmise põlvkonna konsoolidele on mängurid nõudnud valjuhäälset PC versiooni saabumist, selle jaoks andsid isegi üle 700 000 inimese oma allkirja. Nüüd on vaja vaid oodata. Kuid kuidas täita seda paari kuud? Ehk pingsa tuleviku ootamise asemel tuleks pöörata oma silmad minevikku ning võtta taaskord, ehk isegi viimast korda, ette 2008. aastal ilmunud Grand Theft Auto.

GTAIV_shot09_1080p copy

Ma ei pea kuidagi PC mänguplatvormi ülimaks, kuid mängudele modifikatsioonide lisamine on üks paganama hea võimalus, kuidas teha kalli raha eest ostsetud mäng paremaks, ilusamaks ning isegi pikendada selle mänguiga. Võtame näiteks kasvõi mängu WATCH_DOGS. GTA 4 on oma ilmumisest alates näinud lugematul hulgal erinevaid muudatusi, alates mängutegelase hobuse vastu vahetamisest kuni pangaröövideni välja. Muidugi ei tohi unustada meie kõigi poolt palavalt armastatud Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti lisamist GTA maailma.

Mängude visuaalne ilu kahaneb kiiremini kui mõni Hollywoodi näitleja suudab ilulõikustel käia. Seega esimese asjana tuleks enne GTA 4 taaskäivitamist teha mäng silmadele kaasaegseks. Selle jaoks tõttab appi hiljuti ilmunud iCEnhancer 3.0. See väike kuid võimas modifikatsioon paneb ilmselt proovile ka selle, kas su mängumasin on üldse Grand Theft Auto V jaoks valmis. Minu graafikakaart jäi iCEnhancer’i jooksutamisega igal juhul hätta.

iCEnhancer 3.0 toob endaga kaasa uue täiesti nullist ehitatud teravussügavuse, liikuvad pilved, uue värvitöötlemise meetodi, balansseeritud valgusefektid muutuva ilmastiku tarvis ja teisi uuendusi, et värskendada GTA 4 väljanägemist ka kõige nõudlikuma mänguri jaoks. Modifikatsiooni autor Hayssam Keilany eemaldus peale iCEnhancer 3.0 avalikustamist teadmata ajaks modifikatsioonide tegemisest. Ta tõi põhjuseks selle, et on väsinud vihkajatest, kes väidavad, et Hayssam ei pööra piisavalt tähelepanu Boris Vorontsov’ile, kes on ENB shader enhancement modifikatsiooni autor. Sellel põhineb ka Hayssami loodud ICEnhancer ning ka paljud teiste mängude visuaaliat parandavad modifikatsioonid.

Kui aga GTA 4 on ilusaks tehtud, on puudu vaid üks asi – selfid! Kui juba selfid leiavad koha laulukaare all, peavad need olema ka igas videomängus. GTA 5-es saab ju neid teha. Ja olgem ausad, ole sa nii proto-hipster, kui tahad, selfit oled ikka teinud. Lõpetame lauluga:

Tegelikult mitte: GTA V ilmus PlayStation 3 ja Xbox 360 platvormidele möödunud aasta 17. septembril. Oodatav ilmumine PC, PlayStation 4 ja Xbox One platvormidele on selle aasta sügisel, kuulujuttude järgi novembris.