fbpx

Eile Gamescomil toimunud Sony pressikonverentsil teatati võidurõõmsalt, et uut PlayStation 4 konsooli on müüdud 10 miljonit. Seejuures rõhutas Sony Euroopa president Jim Ryan, et tegemist on konkreetsete omanikeni jõudnud masinate, mitte tehasest poodidesse jõudnud toodetega.

10miljonit copyAvalikustatud 10 miljoni konsooli müük on 10. augusti seisuga, sama aja peale on müüdud üle 30 miljoni mängu PS4 konsoolile. Ennustuste kohaselt on PlayStationi rivaali Xbox One konsooli müüdud praeguse seisuga umbes 5 miljonit. Selle aasta esimeses kvartalis müüdi PlayStationi mängumasinaid kolm korda rohkem kui Microsofti toodetud Xbox konsoole.

Kunagine Xboxi ning praegune Zynga juht Don Mattrick ütles 2008. aastal, et see, kes müüb esimesena 10 miljonit konsooli, võidab ka antud generatsiooni lahingu. Toona käis jutt sellest, kuidas eelmise põlvkonna konsooliheitluse võitis Xbox 360, müües esimesena Ameerika-Ühendriikides 10 miljonit konsooli.

Allikad: GameSpot, ExtremeTech, Polygon