fbpx

Scopophobia on Poola stuudio Blooper Team’i värskeim mäng, mis sarnaselt E3-l ja Gamescom’il laineid löönud Dark Souls’i seeria loojate uuele mängule Bloodborne, leiab samuti aset alternatiivsel viktoriaanlikul ajastul.

Scopophobia paelub eelkõige oma ideega – mängu keskmes on väikesed lapsed ja õudustäratavad basiliskid, kelle ainsaks sooviks on lapsi iga hinna eest maha murda. Mängu põhikampaania seisnebki selles, et mängija asetatakse kaitsetu lapse rolli, kelle ainsaks eesmärgiks on verejanulise basiliski eest kiirelt pageda ja kavalalt peituda. Scopophobia näol on tegu ka reaalselt eksisteeriva konditsiooniga, mida põdevat inimest valdab meeletu hirm, et keegi teda näeb või vaatab. Sellest tulenebki mängu mõte: olles väike inimlaps, pead sa põgenema ja hoolitsema selle eest, et deemonlikud basiliskid sind mitte mingi hinna eest ei näeks.

10578208_723291837725848_964754051_n

Mängul on ka mitmikmängukampaania, kus mängijad saavad astuda nii väikeste laste kui ka basiliskide rolli. See võimaldab tõenäoliselt luua küllaltki põneva ja kõheda õhustiku, kus mängijad üksteist taga ajavad ja nahka pistavad või siis paaniliselt peituvad, et söögiks saamist võimalikult kaua vältida. Hetkel pole teada, et milles seisneb mängu kulminatsioon. Mitmikumängu puhul on arusaadav – võidab kas üks või teine, aga üksikmängukampaania detaile pole veel avalikustatud ning seega ei jäägi muud üle kui spekuleerida, mida mängu sisuline külg endast kujutama hakkab.

Scopophobia ilmub arvutile juba sellel aastal. Hetkeseisuga pole mängu tutvustavaid visuaalseid materjale veel avalikustatud ja mängu üldine stiil on samuti vägagi selgusetu. Scopophobia jõuab ka uue põlvkonna konsoolidele, kuid hetkel ei ole veel teada, kas esindatud saavad nii PS4 kui ka Xbox One või ainult üks neist.10609185_723291834392515_585277012_n

Blooper Team on varasemast ajast tuntud kui PS Vitale ja PS3-le ilmunud A-Men ja A-Men 2 ning PS4-le laekunud Basement Crawl’i loojad.

Allikas: IGN