fbpx

Twitch hakkab hambaid näitama

Kellegi teise mängu vaatamine on saanud ülipopulaarseks tegevuseks ning sellega koos on kasvanud veebileht Twitch, mis sellist tegevust võimaldab, miljardi dollari firmaks. Level1 ei ole näidanud küll ülisuurt aktiivsust oma streamide tegemisega, kuid see ei tähenda, et me taolisest tegevusest lugu ei peaks.

Juba siis, kui liikusid jutud sellest, kuidas netihiid Google kavatseb ära osta Twitch.tv, hakati arutama, et kas sellega tulevad kaasa ka hunnikutes autoriõigusi ning piiranguid nagu oleme näinud Youtube.com pakutavas videoteenuses. Nüüd on esimene samm selle suunas ka astutud.

Nimelt hakkab Twitch.tv tegema koostööd tarkvarafirmaga Audible Magic, et skanneerida salvestatud mänguvideoid autoriõigusteta muusika suhtes. Kui autoriõiguste rikkumine on tuvastatud, eemaldatakse kõnealune muusikapala videost koos 30 minuti pikkuse lõiguga. Piirang hakkab puudutama videos-on-demand osa ning esialgu jäetakse striimid puutumata.

Lisaks avaldas Twitch hiljuti, et nad eemaldavad võimaluse mängukogemusi igaveseks salvestada. Sellega koos tutvustati lihtsamat võimalust oma mängimisest parimad kohad välja lõigata ja neist kuni 2 tunnine video kokku panna. Samuti on seda nüüd lihtsam otse Youtube keskonda edasi saata. Täies pikkuses mängukogemused salvestatakse 60 päevaks partneritele ja Turbo Subscribers teenuse kasutajatele, teistele jääb see võimalus kehtima 14 päevaks, peale mida kustutakse kogu video Twitch’i serveritest. Kõiki eelnevad videoid, mida ei ole tükeldatud paremateks osadeks, hakatakse kustutama Twitch.tv serveritest kolme nädala pärast.

Allikad: Polygon, PC Gamer