fbpx

Kuuldused sellest, kuidas veebivideote emalaev Youtube või tema isafirma Google kavatsevad ära osta live-streaming teenust pakkuva Twitch.tv, muutusid kõrvaltvaatajate ehk mängurite jaoks juba nii kindlaks, et sellest enam ei vaevutud rääkima. Küll aga kandusid teemad ja hirm selleni, kuidas Twitch’ist saab uus autoriõiguste sasipundar, kus pole kohta ei vabadusel ega ka taustamuusikal. Pole teada, kas ja kuidas viimane hakkab täide minema, kuid Twitchi uueks omanikuks saab hoopis kõikide veebipoodide suur eeskuju Amazon ja seda 970 miljoni dollari eest.

Näib, et nii Google’i kui ka Amazoni vahel käis kõva heitlus, sest Twitch.tv veebilehel avaldatud Twitchi juhi Emmett Sheari sõnavõtus selgub, et nemad valisid Amazoni, kuna nad jagavad samu vaateid ning Amazon usub Twitchi kommuuni ja üldistesse eesmärkidesse. Amazoni abiga saavad nad teha kõike paremini ja kiiremini, säilitades oma endise kontori, brändi, töötajad ja loomulikult kõige tähtsama – iseseisvuse.

Polygon avaldas täna väga hea artikli sellest, kuidas ühest hullumeelsest ideest kasvas kolme aastaga välja firma, mis vormib ja kujundab tervet mängutööstust. Loomulikult käib jutt värkse omaniku leidnud Twitchist.

Allikas: Polygon, Twitch.tv