fbpx

Ubisofti populaarse seeria värskeim sissekanne Assassin’s Creed: Unity teenis möödunud E3-l väga palju tähelepanu ja seda mitte ainult uue episoodi tutvustamise tõttu, vaid ka seetõttu, et avalikkusele ei meeldinud üldse Ubisofti suhtumine naistegelastesse. Poleemikat tekitas asjaolu, et Unity meesterohkes tegelaskonnas puudusid naised ja paljud arvasid, et see on vale. Sellest lähtudes kirjutasin varasemalt artikli E3 ja iganenud arusaamad mängutööstuses.

2556063-acu_screen_assassinsunited_e3_140609_4pmpst_1402143754

Nüüd on aga ilmunud lisaks teadetele, et Unity põhiloos on ka mingil määral keskses osas vähemalt üks naisetegelane, ka uus treiler, mis viitab peategelase Arno seostatusele selle sama naisega, kes tundub olevat prominentne tegelane uue episoodi suures ja laias loos. Ühelt poolt võib ju lõõpida, et Ubisoft vastas avalikkuse meelepahale ja püüab nüüd rahuldada mitmekesisust nõudvaid pahuraid mängureid, aga teiselt poolt tasuks olukorda võtta rahulikult ja tõdeda, et Ubisofti Assassin’s Creed: Unity elab oma elu edasi ning igasugused praegused ja tulevased naistegelased kuuluvad mängu juurde niikuinii. Karta on, et Ubisoft nii kaugele ei hakka minema, et lisabki Unity mängitavate tegelaste sekka ka ühe võimeka naise. Imelik on aga see, et treileri lõpus antakse meile teada, et koos uue mänguga saame endale osta ka naistegelase kujukese. Tundub, et Ubisoft pole sellest probleemist õieti aru saanud. Me ei saa mängida naisena, aga lohutuseks saame kujukese mängida…

Vaatamata kõigele ootame ju uut Assasin’s Creed’i väga.

Uus treiler meenutab natuke Assassin’s Creed: Revelation’i oma, kus oli samuti taustaks Woodkidi (Yoann Lemoine) muusika.

https://www.youtube.com/watch?v=0haBBNUCPb0