fbpx

VA-11 HALL-A on indie-stuudio Sukeban Games tulevane pisimäng, millele on nad andnud igati humoorika nimetuse – Cyberpunk Bartender Action. Eesti keelt appi võttes võib selle pealtnäha eriskummalise, kuid igati täpse žanri nimetada ümber küberpunk baari simulaatoriks.

screenshot0170

Mõningate mööndustega ongi VA-11 HALL-A baarisimulaator, aga tegevus ei toimu mitte meile omases tavareaalsuses, vaid kauges tulevikulises küberpunk-düstoopias, kus valitseva totalitaarse režiimi eest puhkust ja pelgupaika otsivad kodanikud külastavad VA-11 HALL-A nimelist baari. Mängija kui baariteenindaja eesmärgiks on valada jooke väga erineva meelelaadiga kodanikele. Mida paremini ja kiiremini neile jooke valmistad, seda huvitavamaid vestlusi on võimalik algatada kõikide küberpunk-düstoopia elanikega, kes baariletist läbi käivad. Kõigele lisaks on mäng rikastatud animele omase stiiliga, mis küberpungi maailmaga niikuinii kenasti klapib.

screenshot0173

Nii sisukirjeldus kui ka mängu üldine disain meenutab vägisi eelmisel aastal igati teenitult ohtralt kiitust kogunud  Lucas Pope’i kurblikku, kuid siiski mõningase eluterve musta huumoriga vürtsitatud immigratsioonisimulaatorit Paper, Please. Lucas Pope’i ülivõrretes kiidetud mängu keskmes on piirivalve ametnik, kelle igapäevatööks on otsutada, kas lubada kurnatud ja räsitud olemisega inimesi üle suursuguse, kuid üdini Nõukogude aegse totalitaarsusega rikastatud Arstotzka riigi piiri. Ka Level1 arvustus kiitis mängu heaks.

screenshot0175

VA-11 HALL-A tundub olevat siiski märksa humoorikam ja fantaasiarohkem elamus kui Papers, Please, kuid tasub meeles pidada, et nende kahe mängu omavaheline võrdlemine annab au üksnes Papers, Please’i unikaalsele disainile, mehaanikale ja loole.

VA-11 HALL-A täismäng valmib võib-olla detsembriks, kuid juba praegu on võimalik osta mängu proloog, et Sukeban Games’i arendatud küberpunk-baari simulaatoriga lähemalt tutvuda. Kõik, kes ostavad eelloo, saavad täismängu kauba peale kohe, kui see lõpuks valmis saab. Proloogi on võimalik osta otse Sukeban Games’i kodulehelt. Hetkeseisuga ilmub mäng platvormidele Windows, Mac ja Linux.

Sukeban Games’i kodulehelt on võimalik täiesti tasuta või omapoolse annetusega alla laadida ka VA-11 HALL-A esialgne prototüüp.

Allikad: IndieGamesVA-11 HALL-A