fbpx

Üldiselt ollakse arvamusel, et From Software’i seiklusmäng Dark Souls on üks paganama kõva pähkel. Tegu on mänguga, mis võib isegi madalamatel raskustasemetel olla kohati lausa frustreerivalt keeruline. Seda populaarset arvamust ei jaga aga mängur Benjamin “Bearzly” Gwin, kelle jaoks oli Dark Souls kaugeltki liiga lihtne. Tema lahendus? Läbida mäng Rock Band’i puldiga.

rsz_darkguitar
Gwini nupukonfiguratsioon

Selle muljetavaldava vägiteo sooritamiseks kasutas Gwin Rock Band’i Xbox 360 versiooni pulti ning spetsiaalselt selleks puhuks loodud nupukonfiguratsiooni. See seadis talle loomulikult teatud piiranguid, mistõttu sai Gwin oma karakteriga liikuda ainult edasi, tagasi ja paremale ning kaamerat oli võimalik liigutada vaid vasakule. Lisaks sellele ei olnud võimalik vaenlaste rünnakuid blokeerida ning kasutada tugevamaid lööke. Strateegia, mis taolise ettevõtmise mõeldavaks tegi, kätkes endas kaitsva rasketurvise kandmist ning pika haardeulatusega relvade kasutamist, võimaldades seega suure osa kurjameid juba kaugelt maha lüüa. Dark Souls’i kitarrisoolo võttis aega umbes üksteist tundi ning, arvestades mängu raskust juba normaalsetes tingimustes, hõlmas endas mõnda päris keerukat lahingut. Viimase bossi alistas Gwin aga kõigest kolme katsega.

rsz_brutal-legend
Vähetuntud foto Benjamin Gwinist

Bearzly jaoks ei ole Dark Souls’i läbimine ebaharilikes tingimustes tegelikult midagi uut. Juba varem on ta läbinud sama mängu ontlikes oludes, kasutades selleks vaid ühte kätt. Järgmisena on tal plaanis kitarril koht kätte näidata Dark Souls 2-le.

Allikas: Polygon