fbpx

Gone Home on lõpuks MÄNG

Eelmisel aastal ilmunud Fullbright Company indie-mäng Gone Home teenis meeletult palju kiitust, mis kohati jõudis isegi taevastesse kõrgustesse. Loomulikult ei saanud ilma ka kriitikata. Gone Home`i käest küsiti, kas tegu on üldse mänguga, kui see ei paku peale loo ja minimaalse interaktiivsuse mittte midagi. Sama teema kerkis ka Amnesia: A Machine for Pigs loonud stuudio The Chinese Room varasema mängu Dear Esther`i ilmumise järel. Olgu, kuidas on, aga mida eripärasemad mängud, seda parem meile kõigile.

Neile, kellele Gone Home pakkus unustamatut kogemust, ja neile, kellele mäng sugugi korda ei läinud, pakutakse võimalust naasta problemaatilise perekonna koduseinte vahele. Seekord aga on kõik, mis muutis Gone Home`i niivõrd eripäraseks, eemaldatud ja mängijad saavad nüüdsest Counter Strike: Go uue kaardi abil sukelduda vanamoodsa maja seinte vahele ja pahasid terroriste kõmmutada. CS`i mängija loodud värske kaart on põhimõtteliselt Gone Home`i vaikse ja rahuliku elumaja jäljendus, kus mängijad saavad mööda tammepuust põrandalaudu ja hämaralt valgustatud hubaseid koridore joostes terroriste kõrvaldada ja pantvange päästa.

Tegu on ütlemata hea naljaga kõigile neile, kes on Gone Home`i mänginud. Antud juhul ei olegi oluline, kas mäng meeldis või mitte, sest CS: GO fänni loodud kaart on oma olemuselt vaimukas ja näitab ainult mängurite toredat huumorimeelt. Tasub järgi proovida!

Gone Home`i teemal on ka varemgi sarnasel kujul nalja tehtud. Näiteks Dorkly avaldas vägagi andeka paroodia Gun Home, mis on suunatud kõigile neile, kelle arvates ei ole Gone Home päris mäng.

Allikad: Polygon, Steam