fbpx

Möödunud nädalavahetusel toimus esimene virtuaalreaalsuse arendajate konverents nimega Oculus Connect. Konverentsile oli kutsutud pea 1000 arendajat üle kogu maailma.

Sel üritusel näitas Oculus oma peakomplekti uut prototüüpi koodnimega Crescent Bay. Uus seade on samm lähemale tarbijaversioonile, mida kahjuks üritusel välja ei kuulutatud. Crescent Bay sisaldab endas uut ekraanitehnoloogiat, integreeritud heli ja 360° pea jälgimist. Suurendatud on ka positsiooni jälgimise ala ning seade ise on kergem, kui eelmised avalikusele näidatud peakomplektid.

Crescent-Bay-Front-on-Light.0

Ekraani edasiarendus hõlmab endas uuemat OLED tehnoloogiat, mille värskendussagedus on 90Hz ja resolutsioon peaks olema kõrgem kui teisel arendajaversioonil. Kahjuks pole täpsemat infot selle kohta veel avaldatud. Uuendatud on ka optikat, mis peaks peitma ekraanilt nähtavat piksli struktuuri. Vastse peakomplekti puhul on kandja kuklasse paigutatud LED-id, mida kaamera jälgib ning saab aru, kui kasutaja seljataha vaatab. Kaamera nägemisraadius on suurem ning lubab seega Oculus Rifti kasutavale inimesele rohkem liikumisvabadust.

Täiesti uueks elemendiks on kõrge kvaliteediga integreeritud 3D heli. See on valminud koostöös RealSpace3D Audio tehnoloogiaga, mida on arendatud viimased 10 aastat Marylandi Ülikoolis. Kuna heli on virtuaalreaalsuse väga tähtis osa, arendab seetõttu Oculus ise nii riist- kui tarkvara, et luua virtuaalmaailmas kõrge täpsusega helikogemus.

Crescent-Bay-Rear-Pers-on-Light.0

Samuti avaldati, et Oculus Rift ja mänguarendusplatvorm Unity löövad käed. Nimelt saab Unity omale lisa, mis hakkab täielikult toetama Oculus Rifti. Nii tasuta kui ka tasulise Unity versiooni kasutajad saavad võimaluse proovida oma mänge integreerida virtuaalreaalsuse võimalustega.

Kõik need uuendused viivad virtuaalsesse maailma nii, nagu pole ükski teine seade varem suutnud. Olete sama põnevil kui meie?

Lisaks uuele prototüübile tegi Oculus avatuks kogu esimese arendusversiooniga seonduva lähtekoodi, mehaanika ja skeemid, mis on kõigile tasuta kättesaadavad.