fbpx

Vene televisioonis näidatakse dokumentaalfilmi Esimeses maailmasõjas lääneriikide poolt kasutatud propaganda kohta ning üks illustratsioon, mis mingil kummalisel moel on oma tee filmi leidnud, on populaarse tulistamismängu Team Fortress 2 plakat.

rsz_demoman

Taolist viga ei tohiks dokumentaalfilmidega tegelejad endale kindlasti lubada. Publiku võis ära petta plakati ingliskeelne tekst või siis üldine ajastutruu ülesehitus, kuid kõige silmapaistvamaks veaks on asjaolu, et üles ei kutsuta ühinema mitte armeega, vaid Team Demoman’iga. Demoman’i näol on tegu ühe Team Fortress 2‘s esineva mängitava klassiga, mis keskendub lõhkeainetele ja muule suuremat sorti pauku tegevale relvastusele. Tegu ei ole isegi ametliku reklaamplakatiga. 2009. aastal korraldati Team Fortress 2 uuendusega seoses promokampaania, mille raames loodi fiktsionaalne konflikt kahe klassi, Soldier’i ja Demoman’i vahel. Mängijaid innustati pooli valima ning dokumentaalfilmi sattunud plakat ongi ühe fänni, TankTauri poolehoiuavaldus oma meelisklassile.

Tegu ei ole esimese taolise juhtumiga. Möödunud suvel kasutas Ameerika Ühendriikide telekanal Fox News teadmatult Bioshock Infinite’i logo. Antud juhtum on aga rohkem laitmist väärt, kuna viga esines dokumentaalfilmis, mille eesmärk on vaatajaskonda harida. Loodame, et tulevikus suudavad ajaloolased vahet teha videomängul ja reaalsel minevikul.

Allikad: Polygon, Nerdreactor