fbpx

Ma ilmselt ei olnud ainus PlayStation Plus teenuse kasutaja, kes ärkas täna hommikul üles lootuses enne oma argipäevaste tegevustega alustamist lülitada sisse PlayStation 4 konsool ning panna alla laadima konsoolile eksklusiivne Driveclub PS+ versioon. Eesmärgiks oli saada kätte esimene kogemus kauaoodatud uue generatsiooni võidusõidumänguga, et saaksin otsustada, kas on vaja kohe seada sammud lähimasse mängupoodi või saab sellest niiöelda väiksemast versioonist isu täis mängida ning suunata oma vaba aeg teistesse videomängudesse? Kahjuks vaatasid mulle PlayStation Network’is vastu hoopis eelmise kuu mängud.

Probleemiks on taaskord suuremate mängude puhul pigem reegliks kujunev serverite tõrkumine. Nimelt on Driveclubi näol tegemist järgmise mänguga, mis proovib oma mehaanikasse siduda võimalikult palju võrgus olemist ja sellega kaasneva sotsiaalmeedia võlusid. Kas siis suure nõudluse või väikese ettevalmistuse tulemusena juhtus taaskord olukord, kus serverid ei suuda ära taluda koormust ning hakkavad streikima. Driveclub’i taga seisev Evolution Studios otsustas lahendada olukorra nii, et PS+ kasutajad lastakse mängule ligi siis, kui serverite probleem on lahendatud. Samuti jääb hiljaks My DRIVECLUB äpp. Pikemat avaldust saab lugeda nende Facebooki lehelt.

driveclub järjekord

Kui teistes valdkondades saab suurt nõudlust ja vähest kättesaadavust väga oskuslikult kasutada ära reklaamiks, siis digitaalvaldkonnas tekitab see pigem viha. Pikad järjekorrad kontserdi sissepääsu juures või väljamüüdud piletid filmi esilinastusel pigem suurendavad huvi, kahjuks aga digitaalmaailmas on tulemus vastupidine. Loodan siiralt, et Evolution Studios tegeleb probleemidega ning ka mul õnnestub enne huvi kadumist Driveclub kasvõi korraks ära proovida.

Allikas: Polygon