fbpx

Tõsimängude seminar

Sõnapaar „tõsimängude seminar“ võib esimese hooga päris ära ehmatada. Mis asjad üldse on tõsimängud? Selle artikli kontekstis on need rahvusvahelise nimetuse serious games alla koonduvad hariduslikud ning tõsisema alatooniga mängud, mis käsitlevad sügavamaid teemasid, mis videomängude puhul võivad tihti meelelahutusliku pealispinna tõttu varju jääda.

Kui tahad tõsimängudest ja üldse mängumaastikust rohkem teada, on võimalik tulla Sleepwalkersi lühifilmifestivali raames toimuvale tõsimängude seminarile. Jah, sellest ka antud kirjatüki pealkiri. 26. novembril algusega kell 10.00 leiab Balti Filmi- ja Meediakoolis aset mänguteemaline seminar, kus astuvad üles oma ala asjatundjad Eestist ja lähiriikidest. Teemadena käsitletakse näiteks, kuidas kirjutada mängudele stsenaariume, erinevad platvormid, millel saavad mängud eksisteerida, mil moel produtseerida ja turundada videomänge ning kuidas võiksid omavahel olla seoses mängumaailm ja filmid. Tundub juba piisavalt põnev? Seminar on ka kõigile tasuta.

serious_games

Täpsemalt saab seminarist lugeda Sleepwalkersi kodulehel või Facebookist. Tõsimängudest ja järgmisel aastal Balti Filmi- ja Meediakoolis avatavast selleteemalisest õppekavast saab veidi täpsemalt lugeda Henryku kirjutatud artiklist.