fbpx

Palju õnne, PlayStation!

On 3. detsember aastal 1994. Jaapanis saabub müügile esimene PlayStationi konsool. Sellest hetkest saab alguse Sony kui mängufirma tõusutee, PlayStationist aga esimene konsool, mida müüakse üle 100 miljoni ühiku.

Täna tähistab PlayStation oma 20. sünnipäeva, tuues müügile väga erilised ja piiratud koguses PlayStation 4 konsoolid, mille visuaalne väljanägemine on inspireeritud just sellest samast mängumasinast, mida sai esimest korda osta 20 aastat tagasi.

playstation 4_1

PlayStation ei sündinud aga geniaalsest ideest viia tehnoloogiahiid mängutööstusesse. Play Station oli algselt Nintendo ja Sony ühisprojekt, mille tulemusena pidi sündima CD lugeja Super Famicom konsoolile, Läänemaailmas pigem tuntud kui Super Nintendo mängukonsool. Nintendo aga katkestas ootamatult lepingu ning alustas koostööd firmaga Philips. Nii jäi Sony pika ninaga. Ajalugu on aga näidanud, et sellest käigust sai alguse hoopis midagi muud, mille viimast näidet saavad paljud Playstation 4 konsooli näol oma kodus teleka all ka vaadata.

Milline võiks olla aga parim viis tähistamaks meile nii palju rõõmu toonud mängumasina sünnipäeva? Näiteks lülitada sisse PlayStation 4 ja panna mängima The Last of Us Remastered või otsida välja just see sama esimene PlayStation? Teine võimalus on nostalgitseda seda videot vaadates:

Level1 Soovib PlayStationile juubeli puhul palju õnne ning loodab, et tulevikus hoitakse mängumaailmas lippu sama kõrgel nagu seda on tehtud senini.