fbpx

Mõned päevad tagasi teatas CD Projekt Red, et toona veel järgmisel nädalal lastakse videomängupress esmakordselt kokku stuudio maikuus ilmuva mänguga The Witcher 3: Wild Hunt. Nagu lubatud, on äsja alanud nädal endaga kaasa toonud hulgaliselt ülevaatlikke artikleid mängu esimestest tundidest, mida The Witcheri fännid saavad asuda aplalt alla kugistama. Kuna tegu on pikkade ja mahukate kirjutistega, ei hakka me neid emakeelde ümber seadma, vaid kogume siia kokku kõik uue materjali, mis on Wild Hunti kohta avaldatud. Täiendame seda artiklit jooksvalt, nii et kui arvate, et mõni ülevaade on kahe silma vahele jäänud, põigake ikka igaks juhuks siit uuesti läbi.

Gamespot – The Witcher 3: Wild Hunt, and the call of the sirens

Kõrvalised missioonid on tugeva narratiiviga ja võivad võtta ootamatuid pöördeid. Mängumehaanikas on huvitavaid uuendusi ning muljetavaldavat graafikat kasutatakse oskuslikult ära, et maailmale elu sisse puhuda.

Destructoid – My first four hours with The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcer on suutnud ennast valutult ümberpositsioneerida massiivsesse ja detailirohkesse avatud maailma, mida iseloomustab piirkondade, tegelaste ja vaenlaste märkimisväärne variatsioon. Sellegipoolest vajab tehniline pool veel natukene silumist.

IGN – Why The Witcher 3: Wild Hunt will be worth the wait

Märkimisväärselt kauni visuaali ja nauditava võitlussüsteemiga rollimäng, mida painavad üksikud tehnilised ja graafilised viperused.

Polygon – The Witcher 3’s first three hours show off this sequel’s changed attitude

Kõrvalisi missioone on palju ning tegu ei ole pealiskaudsete lisandustega, et mängu kunstlikult suuremaks paisutada. Mängu põhiloo läbimine on kergem kui seeria eelnevates mängudes ning selles osas on The Witcher 3 uutele tulijatele käepärasem.

Eurogamer – Unwrapping the open world of The Witcher 3: Wild Hunt

Mängu avatud maailm on suur ja loogilise ülesehitusega, mehaanika töötab hästi ning varasemaid osasid iseloomustanud brutaalsus ja huumor on jätkuvalt alles.

Kotaku – I played The Witcher 3 and I still have some doubts

The Witcher 3 on suurejooneline ja kaunis, kuid siiski märgatavalt tuttavlik. Koletisi jahtida on nauditav, kõrvaltegevused on huvitavad ning mäng ei ole kergete killast. Siiski esineb mitmeid tehnilisi probleeme, kaamera ei ole siseruumides koostööaldis, mitmed menüüd tunduvad jätkuvalt kohmakad ning on küsitav, kas Wild Hunt suudab täita oma väidetava 100-tunnise mahu piisavalt värske ja huvitava materjaliga, et inimesi mängimas hoida.

Kotaku Australia – I’ve been waiting years to play an RPG like The Witcher 3

Võrreldes mitmete teiste omalaadsete mängudega, onThe Witcher 3 kirjutatud märkimisväärselt hästi. Mäng näeb välja halb, kuid heas mõttes – keskaegne trööstitu sõja poolt räsitud maa on detailne kaootiliselt kaunis. Tegemist on palju ja missioonid on mitmekülgsed ning võivad võtta ootamatuid pöördeid. See jätab The Witcher’i maailmast koherentse mulje, mille loomisel on palju vaeva nähtud.

VG24/7 – The Witcher 3: hands-on with the RPG of the year 

The Witcher 3 algab tempokalt ning huvitavad ja orgaaniliselt maailma sobituvad kõrvaltegevused ajendavad mängijat avastama. Mäng on visuaalselt kaunis ning selle mitmed mehhanismid töötavad hästi, kuid silma hakkas ka mitmeid graafilisi ja tehnilisi viperusi.

Eurogamer Portugal

Nõiduri pressipäeva raames ilmunud videost on näha, et tegu on selge järjega The Witcher 2: Assassins of Kingsile. Geralt on vanem, kogenum ja omamoodi rahulikum kui kunagi varem. Samal ajal on terve maa sõjas, elajad jooksevad metsades amokki ning kuningriike ähvardab Wild Hunti nimeline tume jõud. Klipis selgub ka nii mõndagi mängu loo kohta. Kõik, kes on tuttavad poola fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski „Nõiduri“ romaaniseeriaga, märkavad kindlasti, et kolmandas mängus leidub episoode kirjaniku lühilugudest kokku pandud raamatutest „Viimane soov“ ja „Ettemääratuse mõõk“ (mõlemad teosed on ilmunud ka eesti keeles). The Witcher 3 leiab aset pärast nende raamatute sündmusi ja on tegelikult inspireeritud seitsmest osast koosnevast „Nõiduri saagast“. Videos on näiteks esindatud proloog ühele suuremale lühiloole, mis sisaldab endas nõidur Geralti, tema armastatu, nõia Yenneferi, ühe kuninga ja paari rumala päkapiku seiklust tapmaks maa viimane draakon.

Nõiduri raamatute ja mängude huvilistele pakub seeria kolmas osa nii mõndagi huvitavat. Seeriat on alati eristanud teistest fantaasialugudest ja -mängudest see, et Geralt on musta töö tegija, kelle poole ei pöörduta kunagi hea meelega, vaid ikka viimases hädas. Just taoline realistlikum vaade mütoloogilisele maailmale ja selles elavatele ühiskondadele teeb nõiduri saaga kaasahaaravaks nii raamatute lehekülgedel kui ka monitoridel ja teleekraanidel.