fbpx

S.T.A.L.K.E.R’i mänguseeria loojatest koosnev stuudio Vostok Games avas nende esimese mängu Survarium’i kogu Euroopale. Lihtsalt astu sisse ja hakka mängima ehk registreeru koduleheküljel, lae alla klient ja pane mäng tööle.Tegemist on avatud maailmaga free-to-play MMOFPS-iga, mis hõlmab endas hetkel kahte mitmikmängumoodi. Praegu on võimalik oma võimeid proovile panna nii meeskondadevahelises võitluses kui ka moodis, mille eesmärgiks on leida eluks vajalikud patareid ja tuua need oma baasi. Samuti lubas Vostok Games, et nad tegelevad edasi mängu avatud maailma osaga. Niikaua on võimalik mängida Survarium’i täiesti tasuta ja soovi korral isegi raha välja käia, aga see pole kohustuslik ning mudel ei sunni rahakotiraudu avama, vähemalt minul seda soovi ei tekkinud. Samas peavad nad kuidagi raha teenima, et mängu edasi arendada, sest tegemist on ikkagi väiksema stuudioga, mis laseb oma toodangut põhimõtteliselt ise välja. Kui meeldib, siis tasub toetada. Kui mitte, siis pole midagi teha. Mulle igatahes meeldib. Olengi viimasel ajal olnud sisse võetud kolmest mitmikmängust – Survarium, Evolve ja Titanfall. Mängu on võimalik tellida ka karbiversioonina, aga ainult Poolast. See on natuke kummaline asjade käik kui arvestada, et tegu on f2p tüüpi mänguga ja see on veel beetas.

0066

Ja ma palun – ärge keegi ajage segamini omavahel Survarium’i ja Areal’i. Viimane on Kickstarterist tuntud petuskeem, mille taga seisnud stuudio West Games väitis, et nende ridadesse kuuluvad algupärase seeria põhituumikusse kuulunud arendajad, kelle eesmärgiks on fännidele kinkida täiesti uus osa. Tuleb välja, et nad tahtsid lihtsalt kuulsuse pealt raha teenida, sest tegelikult tegid nad kunagi ainult ühe väikse brauserimängu ning ei kuulunud ka põhituumikusse. See kõik on üldse väga segane ja kummaline. Algselt kandis „mäng“ nime Areal, aga pärast Kickstarterist välja viskamist said nad uue nime STALKER Apocalypse ning nüüd proovivad raha saada lehekülje kaudu, mis tundub olevat nende endi loodud…igatahes on Survarium ainuke tõeline S.T.A.L.K.E.R.’i järglane.

screenshot_survarium_6

Ma tean, et me kõik ootasime uut rännakut Tšernobõli avatud maailma südamesse, kuid selle asemel saime f2p MMOFPS-i. Kui aga avatud maailma osa avaneb, siis on see meil peaaegu et olemas – loome ise oma lugusid ning võitleme kas koos või üksteise vastu. Nüüd tekib aga küsimus – kas sellist järge me tahtsimegi? Kui muud ei anta, siis mulle sellest esialgu piisab. Kui avatud maailma osa on vähegi sama huvitav koos teiste mängijatega kui põhiseeria, siis olen valmis projektil silma peal hoidma ja vahel ka kaasa mängima. Minu kogemus Survarium’i suletud beetaga oli väga meeldiv, mistõttu ootan neilt suuri tegusid. Nüüd aga jookske kõik tormi, sest beeta on avatud, ma kordan, beeta on avatud!