fbpx

Google tegi 12 järjekordse riigi, sealhulgas ka Eesti, mänguarendajatele võimalikuks küsida Google Play Store kaudu oma mängude eest raha ning kasutada mängusiseseid maksesüsteeme. Lisaks Eestile said selle võimaluse muuhulgas Läti, Leedu, Bulgaaria ja ka näiteks Honduras.

Paljudele kohalikele mänguritele võib tulla sootuks üllatusena, et Eestis tegutsevatel ettevõtetel selline võimalus siiani puudus. Küll on aga see asjaolu teinud palju meelehärmi kohalikele arendajatele ning ka näiteks organisatsioonidele IGDA Estonia ja Gamefounders. Nüüdseks pakub Google kokku 74 erineva riigi mänguarendajatele ametlikku tuge teenida läbi nende enda loomingu. Ülejäänud maailmale jääb edasi võimalus kasutada alternatiivseid ja keerulisemaid viise.

Level1 loodab, et sellest saab järjekordne pikem peatükk kohaliku mängumaastiku jaoks, mille tulemusena julgeb järjest suurem hulk inimesi pöörata oma pilke videomängude loomise kui tõsiseltvõetava ametikoha poole. Sest Google Play Store’is saab nüüd ju raha teenida.

Allikas: Android Authority