fbpx

Redguardi tegevus algab Teise Ajastu 864. aastal, 400 aastat enne Arena sündmusi. Loo keskmes on noor sõdalane Cyrus, kes oma õe Iszara otsingutel satub Stros M’Kai saarele ning leiab end peagi poliitiliste intriigide keerises.

Kuidas see algas?

Redguard oli üks kolmest mängust, mille kallal hakkas Bethesda pusima pärast Daggerfalli ilmumist. Stuudio oli niivõrd inspireeritud 90-ndate aastate edukatest seiklusmängudest, nagu Tomb Raider, Prince of Persia ja Ultima-sari, et otsustas nende eeskujul kokku klopsida midagi sarnast.

Mängitavus

TES Adventures on ainuke Iidsete Ürikute sarjaga seotud mäng, milles on lineaarne süžee ning kus kasutajal pole võimalik luua oma tegelast, vaid tuleb leppida etteantud karakteriga. See ei tee aga Redguardist halba mängu. Teoses on olemas kõik, mida ühelt seiklusmängult saab nõuda: põnev lugu, nuputamisülesanded, mõõgavõitlused ning huvitavad dialoogid ja vahestseenid.

380413-redguard2

Kuna Redguardi mängumaailm on üsna väike, ning tegelasi on võrreldes eelnevate teostega vaid käputäis, sai arendustiim keskenduda Stros’M Kai detailsemaks muutmisele. Mäng jooksis XnGine mängumootoril ning kõik maailma elemendid on kolmemõõtmelised kujundid. Seetõttu tulid mängumaailm ning karakterid oma aja kohta välja üsna detailselt.

Mängu ilmumine

TES-sarja ainuke seiklusmäng nägi ilmavalgust 1998. aasta 31. oktoobril. Mäng oli DOS-i põhine ning seda levitati CD-ROM-idel. Redguardiga kaasa tulnud käsiraamat sisaldas kirjatükki pealkirjaga Pocket Guide to the Empire  (maakeeli „Impeeriumi käsiraamat”). Antud teos sisaldas imperialisti vaatenurgast kirjutatud Tamrieli provintside kirjeldusi ning ääremärkustena oli lisatud ka impeeriumivastaseid kommentaare. Tegemist on ühe kõige detailsema kirjatükiga, mis käsitleb Tamrieli provintse ning nende ajalugu.

Huvitavad faktid

Redguardi esimeste koopiatega pandi kaasa koomiks, milles jutustatakse Cyruse seiklustest enne mängus aset leidvaid sündmusi.

Mängus on ka nälkja-rassi esindaja N’Gasta. Seda rassi pole kogu TES-sarjas kunagi rohkem mainitud.

Bethesda ei lasknud välja ühtegi Redguardi patch’i.

Redguardile pidi tulema järg pealkirjaga Eye of Argonia, kuid see jäi ilmumata.