fbpx

Ma tahan teha videomängu, aga ei tea, kust alustada. Pelgalt heast ideest ei piisa, on vaja ka mootorit, milles mäng üles ehitada. Nüüdsest on üks maailma populaarsemaid, kuid kindlasti mitte alagajasõbralikumaid mängumootoreid Unreal Engine 4 täiesti tasuta allalaetav. Selle käiguga hakatakse konkureerima mänguarendusplatvormiga Unity, mida on arendajatel samuti võimalik tasuta kasutada.

Unreal Engine 4 kasutamise eest peavad arendajad hakkama maksma 5% tulust alles siis, kui mäng teenib kvartalis üle 3000$. Seega on mootor tasuta kasutatav kõigile, kes õpivad mänguarendust, katsetavad erinevaid ideid ja mine tea, ehk loovad ka oma esimese hittmängu.

Tuntuid mänge, mis on Unreal Engine mootorit kasutades arendatud, leiab mängutööstuse igast nurgast, alates Batman: Arkham seeria, Borderlandsi ja BioShock Infinite’iga ning lõpetades järgmisel kuul ilmuva Mortal Kombat X-ga. Seega on meile antud kõik võimalused järgmise maailma parima mängu loomiseks, nüüd tuleb vaid õppida neid kasutama.

Allikad: PC GamerWikiPedia