fbpx

Mul ei ole PlayStation Networkis just väga palju sõpru ning ka nende vähestega ei jaga ma kuigi sarnast mängumaitset. Iga kord, kui PS4 mängukonsooli käima panen ja naerunägude taga mõnda punast numbit märkan, vajutan rahmeldades x nuppu lootes, et ehk seekord mängib keegi mõnda mängu, mis ka mulle meeldib. Siiani ei ole seda juhtunud. Samas ma ei kurda, sest mulle meeldib üksi mängida. Ma ei ole kunagi saanud aru võrgu- või ühismängude võludest, kuid selle peamiseks põhjuseks on ilmselt asjaolu, et mul pole olnud häid ühismängimise kogemusi. Kadestan, kui mõni Xboxi kasutajast tuttav entusiastlikult räägib, kuidas ta eelneval õhtul koos sõbraga virtuaalseid mägesid vallutas. Nende seikluste kirjeldustele saan vaid mornilt vastata, et mina mängisin eile üksinda.

See pult on sama üksik kui mina PlayStationiga mängides

Probleem pole mitte selles, et minu tutvusringkonnas ei oleks mängureid või keegi ei omaks Sony konsooli. Neid jagub palju, kuid mul ei ole kuidagi õnnestunud lisada oma päris maailma tuttavaid PlayStationi sõbralisti. Ju ma siis kardan esitada seda kohmakat küsimust „Mis su PSN-i nimi on?” Tundub aga, et minu üksikud mänguõhtud saavad lähitulevikus oma otsa, ma hakkan omama rohkem sõpru oma sõbralistis tänu kellele, loodetavasti, ei pea ma enam kunagi üksi virtuaalmägesid vallutama.

Seda kõike tänu PlayStation 4 konsoolile homme ilmuvale uuendusele nimega Yukimura, mis lisaks paljudele mind mittehuvitavatele lisadele toob kaasa võimaluse leida sotsiaalvõrgustiku Facebook kaudu omale PlayStation Networki sõpru. See tähendab siis, et ma ei peagi hakkama küsima oma tuttavatelt nende PSN kasutajat, Yukimura teeb seda minu eest.

ps4-firmware-update

Teisi Yukimuraga kaasa tulevaid uuendusi saab enam-vähem kokku võtta järgmiselt: jaga, Jaga, JAGA! Nii muutuvad PlayStationi konsoolid üha enam sotsiaalsemateks masinateks tänu millele ei olegi vaja enam sõpru õhtuti külla kutsuda või järgmisel päeval küsida, mida nad eelneval õhtul mängisid. PlayStation teeb selle kõik meie eest ära. Yukimura ei piirdu aga ainult sotsialiseerumisalaste uuendustega, kuid sellega kaasa tulev võimalus teksti fonte suuremaks muuta või värve pahupidi pöörata mind lihtsalt ei huvita. Selle asemel hakkan ilmselt oma uute sõpradega koos mängima. Parem oleks, et neile meeldivad samad mängud mis mulle!

Kõigi Yukimura uuendustega saab tutvuda PlayStationi blogis.