fbpx

Piirimaad: Nägus kollektsioon

Uue konsooligeneratsiooni saabumisega on järgmisele tasemele tõusnud ka vanade mängude ilulõikusele saatmine, et neid ikka ja jälle uuesti saaks inimestele presenteerida. Võiks lausa väita, et kohati on selline mentaliteet liigselt võimust võtmas, kui kuulutatakse välja uusversioonid mängudest, mis on kas pisut üle keskmise või vähem tuntud seeria järjed – kas nõudlus Darksiders 2 ja Devil May Cry 4 ülesmukitud variantidele on tõepoolest niivõrd suur? Tõsi, inimestele, kes konsoolidega alles esimest korda tutvust teevad, avaneb suurepärane võimalus esmakordselt kogeda ka, lisaks paljudele teistele, selliseid suurteoseid nagu The Last of Us ja Grand Theft Auto V. Isiklikult eelistan selliseid uusversioone, mis pakuvad väheke enamat kui ainult graafikalist uuendust ühest mängust.

Nagu näiteks graafikalist uuendust KAHEST mängust. JA kõiki kaasnevaid DLC episoode. JA muid lisavidinaid. JA võimalust nelja inimesega ühe teleka taga mängida. JA head tuju sellest, et Borderlandsi seeria ei ole aja jooksul oma võlu kaotanud!

border pre

Borderlands: The Handsome Collection koondab endas kahte mängu (ning mõlema lisapakke): Borderlands 2 ning Borderlands: The Pre-Sequel!. Kõige suurem tõmbenumber kollektsiooni juures on ilmtingimata selle mahukus, sest tõstetud eraldusvõime ja kaadrisagedus on uute kasutajate jaoks iseenesestmõistetavad tunnusjooned, mis on (või vähemalt peaksid olema) uutele konsoolidele omased. Juhul kui mängija on eelnevalt juba mõlemad mängud ning DLC episoodid eelmise generatsiooni eluajal läbinud, ei pruugi olla tehniline uuendus üksinda piisavaks põhjuseks, et kollektsiooni endale hankida ning teekonda taaskord algusest alustada. Seda eriti veel praegusel juhul, kui ainult üks kahest mängust suudab oma piksleid ja kaadreid lubatud numbrite kohaselt jooksutada (The Pre-Sequel! vaevleb hetkel veel mõningate probleemide küüsis). Samuti ei ole siinkohal nähtud sama palju vaeva kui näiteks Rockstar seda GTA V puhul tegi – Los Santoses kõndisin mööda linna ringi ning avastasin eelnevalt uduseid, nüüdseks teravaks muudetud pisidetaile, ent Piirimaadel jäi siin-seal ette elemente, mis nägid välja justkui need pärineksid eelmisest generatsioonist. Kõike seda arvesse võttes on aga võimatu eirata fakti, et kui Borderlandsi poolt pakutav lärmakas huumor ja omapärane visuaalia on meeltmööda, on raske kollektsiooni võludele vastu panna.

Minul jäid vahele nii The Pre-Sequel! kui ka valdav enamus teise osa lisapakkidest, seega polnud kollektsiooni hankimine raske otsus, mida vastu võtta. Naasevate inimeste peale on mõeldud ning mulle anti võimalus tõsta oma tegelased Xbox 360 pealt Xbox One’ile ümber. Miinuspunkte aga selle eest, et protsess oli tüütum kui algselt arvata võis, sest tegelasi sai pilve üles laadida ühekaupa, minul oli neid aga kaks. Laadisin ühe üles ja seejärel teises konsoolis alla, seejärel esimeses konsoolis üles ja jälle teises alla. Samuti tekitas ajal, mil The Handsome Collection välja kuulutati pisut kurvameelsust asjaolu, et kollektsioonist jääb välja esimene osa. Ilmselge oli kogumiku suunitlus ennast seeria (ja ehk kogu videomängude ajaloo) ühe meeldejäävaima lurjuse, Handsome Jacki õlgade peale asetada, lisaks levisid ka kuulujutud, mille kohaselt olevat esimene osa järgedest erineva mootori peale üles ehitatud, mis takistavat tolle uusversiooni ilmumist. Hiljem aga paljastas Gearboxi ninamees Randy Pitchford, et vastavalt The Handsome Collectioni müügitulemustele ja fännide nõudlusele võib ka seeria esimene osa leida tee uuele generatsioonile ning samas väitis, et esimene osa jäi kollektsioonist eemale hoopis rahalistel põhjustel. Kas aga esimese osa liitmine oleks pikemas perspektiivis praegusele kollektsioonile kasulikum olnud ning rohkem raha sisse toonud? Nüüd ei saa me kunagi teada.

Jah, tegemist on laias laastus tühiste pisivigade ja isikliku virisemisega, ent kuna kollektsioon suutis niivõrd palju positiivseid emotsioone pakkuda, jäid ka need harvemad negatiivsed elemendid selle võrra eredamalt meelde.

border

Positiivseid külgi on kollektsioonil siiski rohkem ning kui isu rollikasugemetega esimese isiku vaates tulistamismängude järele on jätkuvalt suur (ning kelle jaoks valmistas mõnel määral sarnane mäng Destiny pettumuse), on The Handsome Collection nagu rusikas silmaauku!

You is a hot ass damsel. Got a smile full of dynomite and a booty like pow!