fbpx

Eelmise aasta Gamescomi raames kuulutati vaikselt ja efektiivselt välja, et Hideo Kojima ja Guillermo Del Toro koostööna sünnib õudusmänguseeria Silent Hill uus osa, mis hakkaks kandma nime Silent Hills ning mille peategelase rolli täidaks eelkõige The Walking Dead seriaalist tuttav Norman Reedus.

Viis, mil moel uudis mänguriteni jõudis, oli enam kui huvitav – kõik PS4 omanikud said PSNist alla tirida P.T. (Playable Teaser), mis osutus täiesti uue õudusmängu demo asemel hoopiski Silent Hillsi pseudoreklaamiks. P.T. ise aga oli väga meisterlikult tehtud ning paljud videomängumeedia esindajad meenutasid seda aasta lõpus positiivsete sõnadega, omistades tollele lausa viimaste aastate parima õudusmängu tiitleid. Tänu kõigele sellele olid inimeste ootused suured!

Selle aasta märtsikuus kerkisid esile aga esimesed ohumärgid, mis panid Silent Hillsi saatuse küsimärgi alla. Näiliselt hakkasid jahenema mängustuudio Konami ja Hideo Kojima omavahelised suhted ning viimase nimi eemaldati Metal Gear 5: Phantom Pain reklaamidelt ja pressimaterjalilt. Fännid hakkasid spekuleerima kas ja kuidas mõjutavad sellised uudised pingsalt oodatud õudusmängu tulevikku. Nüüd, paari viimase päeva jooksul, on ilmunud uudiseid ja kommentaare, mis näiliselt löövad päris mitu naela Silent Hillsi kirstukaane sisse. Kõigepealt teatas Konami, et mängu pseudodemo P.T. kaob PSNist sel kolmapäeval, 29. aprillil. Seejärel jõudis avalikkuse ette Guillermo Del Toro poolt San Francisco filmifestivalil välja öeldud kommentaar, mis väidetavalt puudutas ainult tema koostööd Hideo Kojimaga:

Kui see, et Del Toro vihjas ainult koostööle, jättis inimestele veel killukegi lootust, et mäng ühel või teisel kujul siiski veel inimesteni jõuab, siis Norman Reeduse poolt öeldu kahandab seda lootust üsangi korralikult:

Konami pole ametlikku kommentaari Silent Hillsi tulevikku kohta avaldanud, kuid kui suurimad mänguga seotud nimed väidavad, et mäng on surnud ja maha maetud, tundub igasuguste lootuste elushoidmine mõttetu tegevusena.

TÄIENDUS: Konami andis ametlikult teada, et kuigi Silent Hilli mänguseeria tõenäoliselt tulevikus jätkub, jääb Silent Hills siiski tulemata ning Hideo Kojima, Guillermo Del Toro ja Norman Reeduse koostöö tulemusena õudusmängu ei sünni.

Allikas: Polygon