fbpx

Virtuaalreaalsuse lipulaev Oculus Rift tuleb müügile järgmise aasta esimeses pooles ning nüüd on teada ka riistvaralised nõudmised, mida peavad meie arvutid omama, kui tahame esimeste seas omale Oculuse prillid ette saada ning teha nendega ka midagi muud peale sõprade ees uhkustamise või sotsiaalmeediasse piltide riputamise.

Selleks, et Oculus Rift arvutil tööle hakkaks, peab see omama:

Vähemalt Nvidia GTX 970/ AMD 290 graafikakaarti,
Intel i5-4590 protsessorit,
8Gb+ muutmälu,
Windows 7 SP1 või uuemat operatsioonisüsteemi,
2x USB 3.0 liidest,
HDMI 1.3 videoväljundit.

Oculus Rift

Kokkuvõtvalt ei ole kindlasti tegemist keskmise arvutikasutajale mõeldud masinaga, kuna jõudlust peab jätkuma kahe 1080p tihedusega ekraanile vähemalt 60 kaadrit sekundis kuvamiseks. Sellega seoses, kui on soov oma hubaste koduseinte vahel Oculus Rifti kasutada, võiks juba praegu vaadata oma arvuti sisule kriitilise pilguga otsa ning mõelda, kas ja mida oleks vaja välja vahetada.