fbpx

Mida teha, kui üks Eestis elav inimene soovib õppida mängudisaini? Siiani on paaris ülikoolis nii Tallinnas kui ka Tartus antud valikainena videomängude arendamist, kuid selle maht ning õpitav on liiga väikese kaaluga, et end täieõiguslikuks mänguarendajaks nimetada, ning Eestist õppimise eesmärgil ära kolimine võib tunduda utoopilise unistusena. Alates sellest sügisest on aga olemas lahendus: Eestis avatakse koguni kaks videomängudega seonduvat õppekava.

Koostöös Uppsala Ülikooli, Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainori, Tallinna Ülikooli, Rootsi Suursaatkonna ja Adcashiga korraldas IGDA Estonia mängudisaini õppimisvõimalusi tutvustava õhtu. Selleks, et võrrelda Eestis avatavaid osakondi end juba tõestanud mänguõppega, tutvustati ka Uppsala Ülikooli mängudisaini osakonda.

Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor: Arvutimängude disain

Tallinna Ülikool: Digitaalsete hariduslike mängude disain

Uppsala Ülikool: Mängudisaini osakond

Level1 loodab, et seoses uute õppimisvõimaluste tekkega saab paari aasta pärast hakata rääkima Eesti mängutööstuse kevadisest õitselepuhangust.