fbpx

Tony Hawk naaseb juurte juurde!

Tony Hawk’s Pro Skater oli milleeniumi alguses oma žanri kindel valitseja – polnud ühtegi teist rulamängu, mis oleks olnud niivõrd lõbus, hea, viimistletud, läbimõeldud ja kvaliteetne. Pro Skateri mänge ilmus kokku neli, peale neljandat liikus Tony Hawk teises suunas. Aina enam populaarsust koguv Jackass tungis rulamängu universumisse ning Pro Skater asendus Undergroundiga. Tony Hawki mängud eemaldusid aeglaselt, ent kindlalt, algsest valemist aina rohkem ja rohkem ning mängurite huvi seeria vastu kahanes.

pro skater hd
Tony Hawk’s Pro Skater HD (2012)

Viimaseks piisaks karikasse osutus otsus traditsioonilised nupuvajutused väga halva reageerimisvõimega plastmassrula vastu vahetada, kui ilmus Tony Hawk: Ride. Veidral kombel ei saanud arendajad-väljastajad kehvadest hinnangutest aga aru, sest järgmisel aastal astuti täpselt samasse ämbrisse – Tony Hawk: Shred oli jätkuvalt paaris katkise rulakujulise puldiga, millega mängimine ei olnud grammigi võrra lõbus. Peas paukus küsimus – miks ei lähe nad tagasi algusesse, kus oli arkaadilik lõbu ja fantastiline heliriba? Arvake mida!

https://www.youtube.com/watch?v=XeNKhm09Q88

Lõpuks ometi seda ka tehakse – Tony Hawk, koos mängu väljastajate ja arendajatega on ametlikult välja öelnud, et Tony Hawk’s Pro Skater 5 saab reaalsuseks juba selle aastanumbri sees. Varem ainult kuulujuttudena levinud, ent nüüdseks välja kuulutatud THPS5 ei ole esimene katse algusaastate hiilgeaegade juurde naasta – aastal 2012 ilmus esimese mängu uusversioon Tony Hawk’s Pro Skater HD. Kuigi uudis vana valemi taastamisest kõlab esialgu Pro Skateri fännidele suurepärasena, tasub siiski meenutada, et pikaaegselt Tony Hawki mängude arendamise eest vastutanud Neversofti stuudio sulges oma uksed aastal 2010. THPS5 peamiseks arendajaks on Robomodo, kelle hõlma alt on väljunud kaks suurt ämbrit (Ride ning Shred) ning üks keskpärane uusversioon (THPS HD).

Sellele vaatamata tekkis tahtmine kapist oma PS1 välja otsida ja vanad Pro Skateri mängud seal sees keerlema panna, et ennast uue osa tulekuks ette valmistada!

Allikas: Gameinformer