fbpx

Salamõrtsukas asub tegutsema Londonis

Ubisoft avalikustas Assassin’s Creedi sarja 6.osa, mille tegevus toimub viktoriaanliku ajastu Londonis

Nagu juba viimased 7 aastat, jõuab ka tänavu mänguriteni Assassin’s Creedi uus teos, mis kannab seekord alapealkirja Syndicate. Sarja uue esindaja tegevus leiab aset 1868. aasta suduses Londonis ning mängu peategelasteks on kaksikud Jacob ja Evie Frye, kes on oma elu peamiseks eesmärgiks seadnud õelate templirüütlite võimult kukutamise.

Juba mängu pealkirjast võib aimata, et Syndicate’is on mängija eesmärgiks luua oma kriminaalne grupeering, võidelda rivaalitsevate jõukudega ning Londoni allilma redelil aina kõrgemale tõustes astuda vastamisi ka rikaste ja võimsate templirüütlitega.

Assassin’s Creedi kuues osa tutvustab hulganisti uuendusi, mille hulgast on mõnes mõttes kõige märkimisväärsem see, et kasutaja saab mängida ka naissoost salamõrtsuka rollis. Esimest korda võimaldas seda Assassin’s Creed III järel ilmunud Assassin’s Creed: Liberation, aga mitte kunagi varem pole see olnud võimalik põhiseerias. Mängijale on antud ka valik, kummaga kaksikutest ühte või teist ülesannet täita. Nii Jacobil kui Eviel on omad unikaalsed oskused, mis annab kasutajale rohkem valikut tegelase arendamisel.

Naistegelase ilmumine ei ole siiski ainuke suurem uuendus sügisel ilmuvas teoses. Ubisoft on võtnud eeskuju mitmete teiste edukate stuudiote videomängude mehaanikast ning toonud need kokku ühe katuse alla Syndicate’is. Grand Theft Auto mõjutustele viitab võimalus kaaperdada liiklusvahendeid ning Arkhami sarjast on laenatud Batmani haardekonksu, mis võimaldab tegelastel Londoni hoonete katustel ringi hüppata.

Syndicate’is on ka täiendatud hiilimise ning varjumise süsteem. Kui eelnevates teostes pidi tegelase varjamiseks heinakuhja või põõsa sisse peitu pugema, siis nüüd saab tegelane ise ümbritsevat keskkonda manipuleerida nii, et ta saaks kiiresti varjuda või märkamatuna püsida.

2863673-assassins_creed_syndicate_stealth-environmental_assassination

Ubisoft on ka otsustanud, et Assassin’s Creedi 6.osa lugu on piisavalt köitev, et see ei vaja mingisugust mitmikmängu funktsiooni ning seepärast jääb see mänguviis täiesti välja.

Käeolevate andmete kohaselt läheb Syndicate müüki 23. oktoobril ning platvormideks on PC, Sony Playstation 4 ja Xbox One. Vanema põlvkonna konsoolidele mäng paraku ei jõua.

Allikas: The Verge, Gamespot