fbpx

Minu jaoks on Mafia II üks parimaid kolmanda isiku vaates avatud maailmaga mänge üldse. See 2K Czechi ja 2K Gamesi poolt loodud teos nägi ilmavalgust juba 2010. aasta augustis. Uskumatu, et mängul on vanust peaaegu viis aastat!


Mafia II asetab mängija Vito Scaletta nimelise sõjaveterani saabastesse, kes naaseb koju ning avastab, et tema perekond vaevleb suurte võlgade käes. Tegevus toimub aastatel 1940-1950 linnas nimega Empire Bay (aluseks antud linnale on New York City, Chicago, Los Angeles, Boston ja Detroit). Vito ise on sündinud 1925. aastal Sitsiilias ja tema perekond pole kunagi just kõige jõukam olnud. Mäng koosneb 15st erinevast peatükist, mille läbimine võtab aega umbkaudu 1-2 päeva, kuid kõige raskema raskustasemega võib see venida 4-5 päeva peale.

Mängu graafika oli aastal 2010 kindlasti üpriski kena, kuid kui hakata võrdlema seda kaasaegsete mängudega, jätab see juba soovida. Silma paistavad nii mitmedki pikslid ning detailide minimalistlikkus. Kaklemine antud teoses jätab samuti pigem külmaks, sest pole päris see, mis olla võiks. Kaklemisel on mängijal ainult 3 võimalust ja nendeks on kas nõrgad , tugevad löögid või vastase rünnaku eest hoidumine, suurem variatsioon tuleks kindlasti kasuks.

mafia 2

Teosesse on lisatud umbkaudu 30-40 ajastutruut sõidukit. Paljude juhitavus võib olla mõningate mängijate jaoks häiriv, kuna juhtida on suhteliselt halb ja autod kipuvad minema iga väikesegi kurvi peal risti, kuid veidral kombel on see isegi päris lõbus. Linnas on ka erinevad autotöökojad, kus on võimalik enda autot paremaks muuta, vahetada numbrimärki ja vajadusel ka katki sõidetud masinat parandada. Mängitavuse poole pealt on põhimisioonide kõrvalt lisategevust ääretult vähe, puuduvad lisamisioonid (mis on näiteks täiesti olemas Grand Theft Auto seerias), küll aga on võimalik mängijal külastada erinevaid baare, varastada autosi, algatada tänavakaklusi ja muud sellist. Kuid, toonitan veelkord, seda on siiski vähe! Selle vastu aitavad õnneks mängu mitmed DLC lisapaketid ning ehk isegi linna peale ära peidetud 50 erinevat Playboy ajakirja.

mafia playboy

Neile, kes pole antud teost veel proovinud – tehke seda enne, kui ilmub Mafia III, mis kuulujuttude järgi avalikustatakse arvatavasti juba selle aasta E3 üritusel! Vaatamata oma mõningatele konarustele on mul Mafia II’te võimatu mitte soovitada!