fbpx

Kui Square Enix näitas möödunud E3 pressikonverentsil uue Deus Exi kohta niivõrd vähe materjali, et lausa hirm tungis naha vahele, siis elektroonikamessi lõpuks lajatati ikkagi lauale väga uhke 25-minutiline demo, mis kindlasti paljudele seeria fännidele nii mõnegi mõttelise pisara silma tõi.

Eidos Montreal ja nende värskeim mängumootor Dawn Engine näitasid vägagi täpselt, kuivõrd palju enamaks on võimeline Adam Jenseni võitlusvalmis keha ja vaim ning ohtlikes tormituultes rabelev ebastabiilne maailm. Human Revolution pakkus kenasti paika loksutatud tasakaalu ettevaatlikuse ja surematuse vahel. Uues jaos on aga võitluseks hädavajalik tehnoloogia veelgi enam arenenud. Mankind Divided demo vaadates ei saa kindlalt väita, et eelmise osa toimiv tasakaal oleks paigast nihkunud. Adam Jensen on endiselt haavatav ning mängija nupukus on just see vitaalne osa, mis tehissõdalase igast olukorrast päästab.

fjh

Deus Ex: Mankind Divided saabub meieni 2016. aasta alguses. Küllap siis näeme, kuidas see uus ja julge maailm oma teravad konfliktid lahendab. Midagi head ei ole sealsete elanike jaoks kindlasti loota, aga mängijate jaoks on kahtlemata tegu meeldejääva seiklusega. Sellest kõigest saab veelgi täpsemalt lugeda Polygoni vahendusel, kus jutuks tulevad ka Mankind Dividedi avatud lähenemisega mängumehaanika ja tasandid, kus mängija ise valib just selle suuna, mis talle kõige paremini sobib.