fbpx

Microsoft esitles elitaarset mängupulti

Microsoft esitles 15. juunil Xbox One konsooli juurde käivat uut mängupulti, mis kannab uhket nime Elite. Esimese pilguga ei erine uus agregaat millegi poolest harilikust One’i puldist, kuid sellega lähemalt tutvudes saab aru, et tegemist on praktiliselt teise liigi esindajaga.

Antud puldi kõige muljetavaldavamaks väliseks uuenduseks on selle tagumisel küljel asetsevad 4 metallist laba, mis asuvad pulti kätte võttes keskmise ja nimetissõrme ulatuses. Labade eesmärgiks on asendada seadme peamisel küljel olevad nupud, nii et kasutaja saaks mängimise ajal hoida pöidlaid pidevalt juhtkangidel.

XboxElite

Eliitse puldi uued labad, juhtkangid ja D-pad on väga lihtsasti vahetatavad, nii et kasutaja saab kohandada masina täpselt oma nõudmiste järgi. Pulti ostes tuleb sellega kaasa kolm erinevat juhtkangi paari, kaks erineva pikkustega uute labade komplekti ning kaks Dpadi.

Kuid lisaks välisele kohandamisele antakse kasutajale võimalus mudida ka mängupuldi tarkvaralist poolt. Kasutaja saab Xboxi ja Windows 10 äpi vahendusel lihtsasti sättida puldi juhtkangide ja päästiknuppude tundlikkust ja määrata igale nupule endale meelepärane funktsioon. Kokku võimaldab rakendus määrata 255 erinevat sätete kombinatsiooni. Seega on kasutajal võimalik kohandada puldi funktsionaalsust igale mängule vastavaks. Elite puldil saab korraga olla kuni kaks erinevat sättestikku, mis võimaldab ühe nupuvajutusega muuta täielikult selle funktsionaalsust.

screen shot 2015-06-15 at 12.50.56 pm

Xboxi Elite kohandatavus ja mudimisvõimalus teeb mängupuldi reaalselt isiklikuks masinaks ning muudab mängimise mitmeid kordi nauditavamaks. Kuid sellel mugavusel ning vabadusel on oma hind. Nimelt saab tänavu oktoobris müüki tuleva Elite kontroller hinnaks ligi 130 eurot.

Allikad: The Verge, ArsTechnica